Националната агенция по приходите не е установила несъответствия между приходите

...
Националната агенция по приходите не е установила несъответствия между приходите
Коментари Харесай

НАП не откри проблеми при Бойко Рашков


Националната организация по приходите не е открила несъответствия сред приходите и разноските на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. За резултата от проверката, стартирана служебна от Национална агенция за приходите, Рашков споделя в изявление за " Тоест ".

" Вчера (на 3 декември, бел. ред.) ми беше връчен констативен акт от Националната организация по приходите. И след осъществената служебна инспекция на моето имущество и това на фамилията ми, както и на приходите, които съм получил, не е открито никакво противоречие сред моите приходи и моето имущество. Струва ми се, че това би трябвало да се каже високо, с цел да се парират всички обиди, клюки и нападки против мен и фамилията ми ", споделя Рашков.

Независимо от Национална агенция за приходите обаче и Софийската градска прокуратура прави някаква инспекция на Рашков, тъй като неотдавна изиска откриване на данъчна и осигурителна загадка на служебния вътрешен министър. От прокуратурата по този начин и не дадоха отговор какво ревизират по Рашков и за какво им е свалянето на данъчна загадка. " Ни минимум не се удивлявам от това, че прокуратурата като придатък на някогашната власт прави сходни слугински дейности ", споделя Рашков.

Лидерът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който ще бъде номиниран за министър председател, даде да се разбере, че държи Рашков да остане министър и в постоянното държавно управление.



В изявлението си пред " Тоест " Рашков разяснява и отхвърли на спецпрокуратурата да проверява основния прокурор Иван Гешев по неговия сигнал.

" Обяснявам си го по същия метод, по който изяснявам бездействието на прокуратурата във връзка с някогашните ръководещи. Прокуратурата у нас, за огромно страдание, сега не упражнява публичната си функционалност и не дава отговор на това, за което е основана с Конституцията – да бъде самостоятелна част от правосъдната система. Тя стопира всяко следствие, което е обвързвано с представител на някогашната власт. Така си изяснявам и нежеланието да се проверява основният прокурор, без значение че в голям брой отчети, в това число и в неоправдателни каузи против България в Европейския съд по правата на индивида, е посочено неведнъж, че у нас няма благоприятни условия и условия да се реализира едно обикновено следствие против основния прокурор, в случай че има данни за осъществени от него закононарушения ", споделя Рашков.

Той е безапелационен, че ще апелира. " Аз няма да пропусна да тествам и юридическата зрялост на Апелативната профилирана прокуратура, като апелирам този акт. Но съпротивата на прокуратурата да проверява или най-малко да извърши транспарантни дейности във връзка с основния прокурор прави доста неприятно усещане. Това е сериозен кусур на нашата правосъдна власт, който може би новото болшинство в Народното събрание ще поправи ", изяснява служебният вътрешен министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР