Националната агенция по приходите е получавала сигнали срещу повечето от

...
Националната агенция по приходите е получавала сигнали срещу повечето от
Коментари Харесай

НАП не е открила нарушения при проверките на санкционираните по Магнитски

Националната организация по приходите е получавала сигнали против " множеството " от глобените български политици по новия лист " Магнитски ", само че за нито един от тях не е разкрила данни за нарушавания.

Това се споделя в информация от Национална агенция за приходите по искане на bTV във връзка със глобите на Съединени американски щати против Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ " Козлодуй " - Александър Николов и Иван Генов.

От данъчната организация не изясняват какви инспекции и против кои съответни имена от листата " Магнитски " са провеждали.

Със сигурност Владислав Горанов беше проверяван през 2021 година, година откакто напусна Министерството на финансите. Национална агенция за приходите, ръководена по това време от Румен Спецов, не откри данни за неплатени налози, а Горанов обясняваше съществуването на 750 000 лева за покупка на фирмени парцели с тегленето на търговски заем.

Те оповестяват единствено, че " не са установени нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство. Следователно не са открити отговорности и несъответствия в заявените данни ".

Национална агенция за приходите би направила нова инспекция на петимата единствено в случай че са " открити спомагателни обстоятелства, съгласно настоящото законодателство ".

" Прави се вътрешен разбор на осведомителните масиви, при нужда се прави инспекция в компетенцията на Национална агенция за приходите, с цел да бъдат предпазени ползите на обществото и фиска ", споделят още данъчните админи в многозначителното си известие.

В описанието на глобите по закона " Магнитски " се съдържаха съответни данни за това, че Овчаров, Генов и Николов са получавали милиони за корупционни практики в държавната енергетика, както и че парите са изнасяни в офшорни банкови сметки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР