Национална компания Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) вече има нов генерален директор.

...
Национална компания Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) вече има нов генерален директор.
Коментари Харесай

Гвоздейков смени цялото ръководство на НКЖИ

Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) към този момент има нов общоприет шеф. На мястото на Златин Крумов застава инж. Мария Донова Генова, оповестиха за Economic.bg от пресцентъра на транспортно министерство след питане. Със своя заповед отрасловият министър Георги Гвоздейков сменя и Управителния съвет на държавното дружество.

Промените следва да бъдат вписани и в Търговския указател. От министерството за момента не показват какви са претекстовете за рокадата. На уеб страницата на НКЖИ пък към този момент публично попада Генова като общоприет шеф. 



Припомняме, че Златин Крумов оглави НКЖИ по време на Новогодишните празници през 2021 година Той бе назначен от някогашния транспортен министър от " Продължаваме промяната " Николай Събев и бе едно от назначенията му, което Събев не смени макар всички други рокади, които правеше съвсем непрекъснато в БДЖ и министерството. Крумов съумя да се задържи на поста година и 8 месеца, даже по време и на служебните кабинети.  

За новото дамско предопределение – инж. Генова – се знае, че досега е била заместник-генерален шеф „ Стратегия и администрация “ в НКЖИ. Дали ще поеме поста краткотрайно или за непрекъснато, не е ясно.

От министерството показват, че в Управителния съвет влизат Камен Диков, като ръководител и самостоятелен член, както и Васко Балабанов – единствено като член. Те ще заменят Кристиан Кръстев и Марио Гълъбов.

Припомняме, че това не е първата рокада на отрасловия министър Гвоздейков. През август той смени и управленията на „ Холдинг БДЖ “ и двете транспортни жп сдружения – пътническото и товарното.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР