Национална финансова прокуратура на Франция поиска условна присъда от 18

...
Национална финансова прокуратура на Франция поиска условна присъда от 18
Коментари Харесай

Легенда се забърка в големи неприятности

Национална финансова прокуратура на Франция изиска условна присъда от 18 месеца затвор и санкция от 250 000 евро за актрисата Изабел Аджани, която е подсъдима в нейно неявяване за данъчни измами и пране на пари, заяви Агенция Франс Прес.

Изабел Аджани твърди, че е почтена. Тя е обвинена, че е укрила подаяние под формата на заем през 2013 година, че през 2016 година и 2017 година е имала фиктивно местопребиваване в Португалия, както и че през 2014 година е превела сума през Съединени американски щати.

Защитата й изиска отсрочване на процеса с аргумента, че Аджани " желае да даде пояснения " в съда, само че не е могла да дохвъри от Съединени американски щати заради " остра патология ".

Съдът отхвърли това искане, като реши, че " не е открито в задоволителна степен госпожа Аджани в действителност да е възнамерявала да участва ". 

" В края на краищата името на Изабел Аджани не е от огромно значение. Нейната популярност не беше нито спомагателна причина, нито спънка за наказателното гонене ", сподели финансовият прокурор. " Преди да е обществена персона, тя е жител, който има отговорности ". 

За обвиняването тя в действителност е имала главен адрес, професионална активност и центрове на активност във Франция, а не в Португалия през 2016 година и 2017 година, и би трябвало да заплати 236 000 евро налог върху приходите във Франция.

Също по този начин, съгласно финансовата прокуратура, през 2013 година й са преведени два милиона евро от сенегалски предприемач, което не е било заем, а " скрито подаяние ". Договорът за заем сред тях не съдържа нито лихви, нито гаранция и съгласно обвиняването е мним. Това е дало опция на актрисата да избегне 1,2 милиона евро такси за прекачване. 

На последно място, Националната финансова прокуратура желае Изабел Аджани да бъде приета за отговорна за пране на пари за това, че е превела 119 000 евро от сдружение в Хонконг в " недекларирана " американска банкова сметка. По-късно сумата е била преведена на майката на неин родственик в Португалия за закупуване на парцел.

Очаква се юристите на Изабел Аджани да апелират, написа ladyzone.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР