Националите на България за Купа Дейвис Александър Лазаров и Александър

...
Националите на България за Купа Дейвис Александър Лазаров и Александър
Коментари Харесай

Лазаров и Донски отпаднаха в първия кръг на двойки на Sofia Оpen

Националите на България за Купа " Дейвис " Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха в първия кръг на двойки на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Оpen с награден фонд 562815 евро.

Участващите с " уайлд кард " Лазаров и Донски изгубиха от Симоне Болели (Италия) и двукратния първенец при дуетите в българската столица Матве Миделкооп (Нидерландия) с 4:6, 4:6 за 64 минути в зала " София ".

Българите започнаха добре, само че пропуснаха три благоприятни условия за пробив във втория гейм, незабавно след което противниците им осъществиха брейк при подаване на Лазаров. При 3:4 представителите на домакините пропиляха още една опция, с цел да изравнят, след което Болели и Миделкооп затвориха сета.

На старта на втората част Лазаров още веднъж загуби сервиса си, а в следствие Лазаров и Донски имаха пет благоприятни условия да върнат пробива - 2 в петия гейм и още 3 в седмия, само че не се възползваха и това се оказа решаващо.

38-годишният Болели, някогашен номер 8 в света на двойки, има общо 11 трофеи при дуетите в Тура на АТП, до момента в който 40-годишният Мидлекооп е с 14 трофея, в това число два от София през 2016 и 2018 година. 

" Явно не ми е писано да запиша победа в София на рождения си ден ", разяснява след дуела Лазаров, който през днешния ден навърши 29 години. " Изиграхме много добър мач против доста мощни и опитни противници. Бяхме доста близо, имахме своите шансове. Няколко точки взеха решение мача в тяхна изгода. Не инцидентно те ни поздравиха на мрежата и ни споделиха, че сме ги затруднили съществено. Видяхте, че Миделкооп се радваше след срещата все едно са спечелили шампионата ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР