Националите на България под 19 години се класираха за първи

...
Националите на България под 19 години се класираха за първи
Коментари Харесай

Лъвчетата срещат Полша на финала на световното по волейбол до 19 години |

Националите на България под 19 години се класираха за първи исторически край за тази възраст на международното състезание. На полуфиналите в Иран нашите момчета надиграха вицешампиона от предходното издание Русия с 3:2 и ще спорят за купата в Техеран против Полша. Двубоят за златото е на 2 септември от 17:30 часа българско време.

Селекционерът Мартин Стоев съобщи, че се усеща извънредно задоволен от постигнатото, а тимът ще излезе без напрежение в борбата за златото.

" Стана извънредно нервозен мач. Четвъртфиналната борба с Италия беше красива, днешният двубой бе игра на неточности. Може би малко физически сили не ни доближиха в четвъртия гейм да затворим мача с 3:1. Но в тайбрека издъжахме. Браво на момчетата!

Влизането в първите четири в света е неповторим триумф. Постигнахме го. Сега към този момент на финала каквото стане е добре пристигнало.

Залогът е купа. Излизаме и даваме всичко от себе си. Който е по-добрият, той ще завоюва. За разногласието за златото няма за къде да се пазим повече. Видя се също, че имаме пълноценни смени на всеки пост. Когато се наложи, влизат всички и до момента се оправят доста добре. Излизаме да се борим и да играем без напрежение ", разяснява Стоев, който самичък в кариерата си на състезател е международен първенец за младежи през 1991 година, само че тогава форматът е до 20 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР