Национален център за наблюдение, контрол и управление, разработен съвместно с

...
Национален център за наблюдение, контрол и управление, разработен съвместно с
Коментари Харесай

Радев представи свои проекти по Плана за възстановяване и устойчивост

Национален център за наблюдаване, надзор и ръководство, създаден взаимно с учени от Института за галактически проучвания към Българска академия на науките е един от акцентите в показани през днешния ден от президента Румен Радев планове на Президентството по Плана за възобновяване и резистентност държавното управление. На специфичен брифинг президентът разяснява, че с създаването на този план правителството си е сложило за цел да предопредели къде ще бъдат ориентирани европейските пари. Затова той е предпочел вместо да излезе единствено със мнение по проекта, да предложи сама няколко подготвени плана.

Замисълът на оферти от Радев Национален център за наблюдаване, надзор и ръководство е да разкрива нелегално строителство, нелегално изсичане на гори и други.

Втори план на президента е основаването на Мултифункционален юношески учебен комплекс за просвета и иновация. Идеята за него е в съавторство с Асоциацията на българските олимпийски тимове по естествени науки. В комплекса ще се обезпечава гратис образование на млади гении в региона на естествените науки, високи технологии, роботика; подготовка на участниците в интернационалните олимпиади и научни състезания; място за развиване на стратегически технологии и нововъведения на бъдещето, където ще се срещат образованието, науката и бизнеса.

„ Планът не би трябвало да се трансформира в следващото средство за асимилиране на финанси посредством саниране, строителство и покупки. Този проект е голяма опция за модернизацията на България, за превъзмогването на стратегически за България провокации ”, посочи Радев. По думите му, колкото и пари, и старания да се влагат, от това няма да има изгода за българските жители, до момента в който „ не се смени моделът на ръководство, до момента в който не засилим гражданския надзор върху работата на държавното управление, до момента в който не укрепим държавността и не пресечем злоупотребите с национални и европейски средства ”, сподели Радев.

„ Ако желаеме този метод да успее би трябвало да имаме ясни правила и цели, които да водят към дейно и ефикасно потребление на финансовите принадлежности. Ако природата, въздухът и водата са грижа на държавното управление, в случай че желаеме да обуздаем строителството по дюни и планини, в случай че желаеме да обуздаем варварската сеч – освен държавното управление, а и гражданското общество би трябвало да имат софтуерни принадлежности за наблюдаване, счита президентът.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР