НАТО прави всичко възможно да се превърне в главна геополитическа

...
НАТО прави всичко възможно да се превърне в главна геополитическа
Коментари Харесай

Захарова пожела на сектата НАТО по-малко нерви

НАТО прави всичко допустимо да се трансформира в основна геополитическа опасност. Това съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова във връзка 70-та годишнина от основаването на алианса.

На постоянния си брифинг Захарова упрекна НАТО в нападателни дейности като скупчване на спомагателни оръжия в Източна Европа, модернизиране на военната инфраструктура наоколо до съветските граници и непрекъснато увеличение на военните разноски на членуващите в алианса страни, съобщи БНР.

„ Съдейки по последните изказвания от Вашингтон, където сега се организира среща на външните министри от НАТО, алиансът и отсега нататък ще нагнетява ситуацията в Европа. Такава ескалация на военно-политическото напрежение не е избор на Русия “, сподели говорителката. Мария Захарова иронично означи, че е неловко да се приказва за триумфите на НАТО във военната история. По думите ѝ, интервенциите на алианса в Югославия, Афганистан и Либия са донесли единствено безпорядък, съсипия и жертви измежду цивилното население. Според нея присъединението на източноевропейските страни към НАТО освен не е подсигурило сигурността им, само че и е основало нови опасности в региона.

Във връзка със 70-тата годишнина на организацията Захарова насочи следното благопожелание: „ Вътрешно успокоение, по-малко нерви, натрапчиви хрумвания и уплахи. Разбира се, бих желала да пожелая и мъдрост, с каквато не се отличават изявленията на управлението на тази конструкция “. В умозаключение Захарова съпостави НАТО със фракция, в която водачът насажда на своите почитатели неуместни и нереалистични хрумвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР