НАТО не може да приеме в своите редици Република Македония,

...
НАТО не може да приеме в своите редици Република Македония,
Коментари Харесай

Столтенберг: Не можем да приемем Македония в НАТО, докато не реши спора с Гърция

НАТО не може да одобри в своите редици Република Македония, до момента в който тя не реши разногласието за своето държавно название с Гърция, е декларирал през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след срещата си с македонския министър председател Зоран Заев в Брюксел, заяви ТАСС.

Когато вътрешните процеси завършат и съглашението сред Скопие и Атина бъде финализирано, тогава ще ви поканим в НАТО . Без финализация не виждам по какъв начин вашата страна би могла да влезе в НАТО в обозримо бъдеще, декларирал Столтенберг, представен от ТАСС.

Ние ще поканим Македония за начало на договаряния за банкет още на срещата на върха през юли и аз съм убеден, че те могат да се причислят към НАТО , когато техните вътрешни процеси завършат, е декларирал Столтенберг.  

В същото време той е добавил, че даже при всички удобни условия е невероятно да се посочат точните периоди на присъединение на страната към алианса.

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че чака страната да стане 30-тата членка на НАТО и нейното знаме да се развее пред седалището на алианса. Той посочи, че Македония чака покана от 2008г., когато бе решено, че извършва всички условия и стандарти за влизане в НАТО, съобщи МИА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР