Натискът върху Сърбия ще нараства. Това заяви президентът на Сърбия

...
Натискът върху Сърбия ще нараства. Това заяви президентът на Сърбия
Коментари Харесай

Вучич: Натискът върху Сърбия ще нараства

Натискът върху Сърбия ще нараства. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич. Днес в послание към жителите Вучич добави още, че обстановката във връзка с динара в Косово и Метохия не се е подобрила или трансформирала към по-добро по никакъв метод макар опитите на интернационалните представители и добави, че натискът върху сръбския народ в Косово и Метохия и страната Сърбия ще бъдат по-големи.

„ Ситуацията във връзка с динарите в Косово и Метохия не се е подобрила или трансформирала към по-добро по никакъв метод, макар опитите на интернационалните представители да оказват помощ в сложната обстановка на сръбския народ и да убедят управляващите в Прищина да трансформират решенията си “, сподели Вучич в президентството на Сърбия.

По думите му няма индикации тези решения да бъдат изменени.

„ И надлежно в идващия интервал ще бъдем принудени да вземем разнообразни решения, с които да се ориентираме или да намерим различни решения за доставка на пари. Тоест погашение на компенсации, от заплати до пенсии на нашите хора в Косово и Метохия. Казах това, тъй като е напълно ясно, че никой не бърза по този въпрос “, уточни Вучич.

„ Следователно натискът върху албанците няма да бъде по-голям, а единствено ще има по-голям напън върху сръбския народ и върху страна Сърбия “, добави Вучич.

Вучич уточни, че западните сътрудници, с които Сърбия е в всекидневен контакт, защото е на пътя към Европейски Съюз, чакат три неща – „ де факто “ или „ де юре “ признание на Косово и по отношение на това отвод от Република Сръбска, въвеждането на наказания против Русия при заемане на антикитайски настройки и, дружно с обстоятелството, че Сърбия като свободна и самостоятелна страна не е известна в Европа, завръщането на марионетен режим, като този до 2012 година

„ Основната причина, за която мнозина ми се смееха, когато я загатнах за първи път, а в този момент придобива значение, е фактът, че нещата в Украйна не вървят елементарно и просто, както мнозина на Запад чакаха. Нещата се трансформираха доста на фронта, Русия има самодейността. Искаме или не, а сигурно не бихме желали – има заплаха, която към този момент се е случвала в предишното. И аз на мястото на Путин постоянно мога да се базира на прецедента на Косово. Ето за какво е значимо да се обхване тематиката за Косово “, изясни Вучич.

Затова, означи той, натискът върху Сърбия единствено ще нараства, само че не и върху Курти.

„ Натискът върху Курти ще съществува единствено дотолкоз, доколкото той не докара до обстоятелството, че Сърбия не може да се държи по друг метод, с изключение на да се намеси, което би довело до по-големи спорове, които Западът не желае, както и ние не желаеме, “ акцентира Вучич.

 

Източник: Танюг, Republika.rs / Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР