Паул Филип Румънски, непризнат член на румънското кралско семейство, е

...
Паул Филип Румънски, непризнат член на румънското кралско семейство, е
Коментари Харесай

Румънски принц, осъден за търговия с влияние, е заловен в Малта

Паул Филип Румънски , незачитан член на румънското кралско семейство, е бил хванат в Малта , предава Диджи24. Според цитираните от медията източници той е бил на отмора в курорт, откъдето е бил спретнат от полицията. Принцът се укриваше съвсем четири години от управляващите в Румъния, където беше наказан на 3 години и 4 месеца затвор, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Мартина Ганчева.

През юни 2022 година той бе хванат в Париж, само че съдът във Франция изрично отхвърли предаването му на румънските управляващи. Днес те още веднъж упорстват принцът да бъде екстрадиран в Румъния, с цел да излежи присъдата си от 2020 г. Паул Филип Румънеску е упрекнат в пазаруване на въздействие и корист със служебно състояние в ущърб на публичните ползи. Той беше наказан по дело за противозаконна реставрация на тогавашната кралска плантация Баняса, намираща се близо до Букурещ, и гората Снагов - предпазена естествена зона в южния окръг Илфов.

По делото " Фермата Баняса ", което стартира през 2016 година, бяха изпратени пред съда 22 души, в това число румънският предприемач Ремус Труйка, израелският милиардер Бени Щайнмец и редица други. Според Националната дирекция за битка с корупцията обвинените са образували проведена незаконна група, която имала за цел да обезпечи противозаконната реставрация на голям брой парцели, за които Паул Румънски претендирал.

През декември 2020 година Върховният касационен съд произнесе окончателните присъди, възлизащи сумарно на 79 години затвор. Щетите по делото се правят оценка на 145 милиона евро.

Паул Филип Хоенцолерн е роден през 1948 година във Франция. Той е наследник на Карол Ламбрино , роден от морганатичния брак през 1918 година на румънския принц Карол (бъдещия крал Карол Втори), и Зизи Ламбрино, който година по-късно е анулиран. Паул не е приет за легален член на румънското кралско семейство.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР