National Bank Open, втори кръгИга Швьонтек – Айла Томлянович 6-1,

...
National Bank Open, втори кръгИга Швьонтек – Айла Томлянович 6-1,
Коментари Харесай

Ига Швьонтек не остави шансове на Томлянович


National Bank Open, втори кръг

Ига Швьонтек – Айла Томлянович 6-1, 6-2

Ига Швьонтек стартира присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Торонто с безапелационна победа над Айла Томлянович. Световната №1 изигра един от най-силните си мачове през последните месеци и доминираше през целия дуел, стигайки до успеха след едвам 65 минути игра.

Опонентка на Швьонтек на осминафинала ше бъде победителката от мача сред Лейла Фернандес и Беатрис Хадад Мая.

И трите аса в мача бяха дело на Швьонтек, като също така тя направи и по-малко двойни неточности (1-3). Полякинята завоюва 73% от точките си на първи сервис (19/26) и осъществя шест от деветте си точки за пробив (67%), до момента в който Томлянович се възпозлва и от двата разкрили се пред нея брейкпойнта, само че това не бе задоволително.

Мачът стартира вихрено за Швьонтек, която осъществя два поредни брейка и единствено след 18 минути към този момент водеше с 5-0. Томлянович опита да окаже опозиция, като понижи резултата и избави сетпойнт, само че международната №1 бързо си върна самодейността и се наложи с 6-1.

Във втората част Томлянович затруди много повече съперничката си, пробивайки на два пъти сервиса ѝ. В първите пет гейма никоя от двете не съумя да завоюва своето подаване, като Швьонтек първа затвърди брейка си и поведе с 4-2. От този миг нататък шампионката на Ролан Гарос не срещна проблеми и след два следващи гейма на 15 оформи крайното 6-1, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР