Настояваме за незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ и назначаване

...
Настояваме за незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ и назначаване
Коментари Харесай

Ани Стоянова: Искаме незабавна смяна на ръководството на ИСУЛ

Настояваме за незабавна промяна на управлението на ИСУЛ и назначение на проверка на лечебното заведение. Това съобщи пред БНР Ани Стоянова от Фондация „ Даная “, която през днешния ден провежда митинг пред здравното министерство – искане, което родителите на деца с онкохематологични болести насочат към здравния министър с аргумента, че ръководството на болничното заведение е довело до тежък срив в работата на Клиниката по детска онкохематология.

Ани Стоянова дефинира политиката на болничното управление по отношение на личния състав и пациентите на клиниката като неморална и нечовечна и добави, че въпросът ще бъде подложен от родителите и пред премиера Денков.

„ Материалната база в отделението е ужасна. В момента не се вършат трансплантации, тъй като липсва висококвалифициран личен състав, а медицинските сестри са единствено три, една от тях скоро напуща. Топла вода няма, храна за майките няма, кревати за децата няма, в една напълно мъничка стая живеят 4 индивида - 2 майки с 2 деца ", показа действителната картина Ани Стоянова.

" Държавата би трябвало да реши този проблем съществено, тъй като рискуваме животи на децата ", сподели тя.

Стоянова бе безапелационна, че здравното министерство е осведомена със протичащото се, само че реакция до този миг няма.

„ Никой не е застрахован, че няма да му се наложи да потърси помощ в тази клиника “, сподели още тя.

Напрежението към Клиниката по детска онкохематология ескалира през предходната седмица, когато родители на заболели деца оповестиха за съществени проблеми, свързани с престоя и лекуването им. Те обясниха, че битовите условия в нея са мизерни и няма топла вода. В отговор управлението на болничното заведение съобщи, че това не отговоряна на истината и единствените усложнения идват от особеностите на водопреносната мрежа, които постановат да се изчака, с цел да се източи студената вода, с цел да потече топла. Оттам допълниха, че структурата на тръбите е остаряла, защото е съобразена със строителните проекти по времето на построяването на болничното заведение. Към момента обаче действителен проблем с топлата вода няма, споделиха още от ИСУЛ.    
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР