Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16

...
Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16
Коментари Харесай

БСП настоява премиерът Борисов да присъства на дебатите за F-16


Настояваме министър председателят Бойко Борисов да пристигна на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема уговорката самолетите да се платят вкупом. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от „ Фокус”

По думите ѝ договорът е комплициран от военнотехническа и финансовоикономическа позиция. „ За военнотехническата експертиза ще приказват специалистите. Вчера министър-председателят направи едно скандално изявление, самопризнание. Ако не сте го чули, Бойко Борисов сподели, че той персонално е настоял да се заплати незабавно “, сподели още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия попита още премиера Бойко Борисов за какво се постанова Народното събрание да актуализира бюджета и държавното управление да взима заем.

„ Очевидно парите на са от битка със сивата стопанска система и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, изключително за това скандално изявление за еднолично решение – да се заплати договорката в този момент и незабавно, вкупом “, акцентира Нинова.

Председателстващият Народното събрание Емил Христов уточни, че в зала е отрасловият по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че министър председателят ще бъде известен за настояването на Българска социалистическа партия.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пък настоя в Народното събрание да пристигна и президентът Румен Радев.

„ Той споделя, че това не са разноските за самолета, а скоро те ще набъбнат неведнъж “, стимулира се Марешки и акцентира, че като някогашен военен водач Радев има нужната вероятност, с цел да изрази мнение в парламентарните диспути.

Движение за права и свободи изрази поддръжка за оферти план на закон за ратификация на четирите интернационалните контракта, сплотяващи доставката на изтребителите и оборудването за тях.

„ Националната сигурност, запазването на стабилността, мира и демокрацията са наш партиен приоритет и наша запазена марка. Когато става въпрос за националния суверенитет, стабилността на страната и района, нямат значение политическите пристрастия. Нужни са отговорност и умно държавническо държание “, съобщи от трибуната Карадайъ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР