Настояваме да се провери произходът на средствата, с които Инерком

...
Настояваме да се провери произходът на средствата, с които Инерком
Коментари Харесай

БСП с три сигнала до Цацаров за приватизацията на ЧЕЗ

Настояваме да се ревизира произходът на средствата, с които „ Инерком ” кандидатства за пазаруването на ЧЕЗ. Да се ревизира и договорката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два стадия, през 2004 и 2012 година

Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков, преди да внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата. Според него продажбата на 33% от сдружението от държавното управление на Бойко Борисов се случва в нарушаване на стратегически документи на страната.

„ Нарушени са два документа и главно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни би трябвало да резервира най-малко 33% от тях, с цел да може да знае какво се случва там ”, разяснява Зарков.

Левицата упорства да се ревизира законосъобразността на двете покупко-продажби. Искаме отговор на въпроса- какво се е случило с досъдебно произвеждане, което прокуратурата е образувала през 2013 година против незнаен причинител, чиновник на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за незадоволително грижи при ръководството и стопанисването на сдружението, което е довело до огромни вреди, съобщи още Крум Зарков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР