Настояваме България още днес да поиска да се свика съвета

...
Настояваме България още днес да поиска да се свика съвета
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Настояваме България още днес да поиска да се свика съвета по външните работи към ЕС

Настояваме България още през днешния ден да изиска да се свика съвета по външните работи към Европейски Съюз. Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов за случая със пукотевица по българския клуб в Охрид, съобщи   " Фокус " .

" Ние от " Възраждане " няма по какъв начин да хвърлим виновността върху македонското държавно управление, тъй като там има кръгове, които работят обратно на ползите на огромната част на жителите в Македония, само че ние знаем, че в случай че македонското държавно управление не предприеме дейности за озаптяване на всички тези антибългарски провокации в република Северна Македония, те не просто ще продължат, ами ще се задълбочат. Ние настояваме въпросът сред България и Македония да бъде изведен от двустранното партньорство и съдействие. Ние настояваме България още през днешния ден да изиска от Жузеп Бурел, висшият представител по външна политика на Европейския съюз, да свика спешно съвета по външните работи към Европейския съюз, на който да присъстват всички външни министри ", сподели той.

Лидерът на " Възраждане " съобщи, че българското държавно управление би трябвало да даде  безапелационен отговор против всевъзможен тип провокации. Според него, в случай че тези случаи продължат, може да се стигне до жертви. 

" Вчера в Македония беше осъществено петото следващо нападение против представители на българските клубове за последните четири месеца. Това нападение този път беше извънредно съществено, тъй като става въпрос за пукотевица против българския клуб в Охрид и става въпрос за една непрекъсната ескалация в отношението на избрани кръгове в нашата прилежаща и съюзна държава Македония. Напомням, че Северна Македония е съдружник на България в NATO. Ескалацията към българската общественост през последните месеци явно става все по-силна и все по-голяма. Тя ще продължи да бъде такава, до момента в който България не даде корав и категоричен отговор против всички сходни провокации. Не бива да чакаме да има и жертви, тъй като явно е и че това следва, в случай че по този начин продължават нещата ", сподели Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР