Настоящият сезон определено беше стъпка напред за Симона Халеп, която

...
Настоящият сезон определено беше стъпка напред за Симона Халеп, която
Коментари Харесай

Неволите за Симона Халеп продължават: Даде положителна проба за допинг

Настоящият сезон несъмнено беше стъпка напред за Симона Халеп, която подсети за най-хубавите си времена в Тура, триумфирайки на WTA 1000 конкуренцията в Торонто. Това беше първа купа от толкоз висока категория за румънката в последните две години, а посредством нея тя се завърна в международния топ 10. Всичко това трансформира някогашната номер едно в сериозна претендентка за спечелването на US Open, единствено че тя претърпя проваляне още на старта, допускайки проваляне от квалфикантката Дария Снигур.

Впоследствие пък Халеп трябваше да премине и през значително сложни моменти от персонален темперамент, тъй като разгласи развода си с мултимилионера Тони Юрук, като също по този начин описа какъв брой съществени дихителни проблеми е изпитвала през последните седмици. Именно това е повода Халеп да реши, че би трябвало да понижи размера на своя нос, с цел да може да се състезава още веднъж на най-високото равнище и по тази причина тя се подложи на необоходимата пластичка намеса, която я извади от шампионатите до края на сезона.

Изглежда обаче, че двукратната шампионка от Шлема може да отсъстства за доста по-дълъг от планувания интервал, тъй като сама разгласи в обществените медии, че е дала позитивна проба за допинг. 

Симона Халеп, 31-годишна румънска тенисистка, е със спрени спортни права поради нарушение на антидопинговите правила. След проучване на " А " и " Б " пробите й беше намерено съществуването на FG-4592 (роксадустат), който е в неразрешения лист за 2022 година на Световната антидопингова организация ", се споделя в известието на ITF. " Роксадустат " е лекарство срещу анемия и съставлява инхибитор, който усилва ендогенното произвеждане на еритропоетин и подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези.

Тенисистката изрично отхвърля да е приемала неразрешени субстанции и разгласи, че стартира своята най-тежка борба до момента - тази за истината:

" През цялата си кариера нито за миг не съм си помисляла да заблуждавам, защото е срещу полезностите, съгласно които съм възпитана. Изправена пред сходна несправедлива обстановка, се усещам изцяло объркана и предадена. Ще се боря до край, с цел да потвърдя, че в никакъв случай не съм взимала умишлено неразрешени вещества и имам вяра, че рано или късно истината ще излезе нескрито. Не става дума за трофеи или пари – става дума за чест и за любовната ми история с тениса, която развъртвам през последните 25 години " - приключва изказването на Халеп.

— Simona Halep (@Simona_Halep)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР