Настоящето явно не ни стига и намираме поводи в миналото

...
Настоящето явно не ни стига и намираме поводи в миналото
Коментари Харесай

Проф. Боян Биолчев: Ако търсиш развод с миналото, ти предстои развод с бъдещето

Настоящето очевидно не ни стига и намираме мотиви в предишното да се изпокараме. Миналото не може да се промени. Ако търсиш бракоразвод с предишното, ти следва бракоразвод с бъдещето. С тези думи проф. Боян Биолчев разяснява през днешния ден в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия настоящата политическа обстановка в страната.

Според него българите имат още нещо, което им пречи и то е, че когато би трябвало да са борбени се вайкат, а когато би трябвало да се замислят, демонстрират борбеност. В отговор на въпрос професор Биолчев уточни, че Бай Ганьо е метафора на най-ярките дефекти на българите.

Бившият ректор на Софийския университет счита, че една от аргументите за появяването на алековия воин е дефектното нахлуване на благосъстоянието в един народ, живял в патриархално равновесие. По този мотив професорът добави, че опростачването е бащата на всички проблеми на българите, а с натрупването на лични неточности, нормално се получава една огромна национална неточност.

Биолчев разяснява и замяната на причините със силата на гласа. " Ако някой няма какво да каже, компенсира с децибели. Има залиняване на домашното образование. Високият диалект иззема звуково ни пространство ", е мнението на професора.

Като проблем Боян Биолчев уточни и това, че сме привикнали сме да имаме два говора - един за пред приятелите и един каквито са условията. " Днес в самия себе си виждам по какъв начин си променям говора, интуитивно усещайки, че няма да кажа всичко. Това е едно от нещата, които дълго ще ни пречат ", е неговото мнение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР