Наставникът на Милан Дженаро Гатузо обърна внимание на по-големия опит

...
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо обърна внимание на по-големия опит
Коментари Харесай

Гатузо: Лудогорец е по-опитен, по-скоро той може да ни подцени

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо обърна внимание на по-големия опит на Лудогорец в евротурнирите и разгласи, че е по-вероятно разградчани да подценят „ росонерите “, в сравнение с противоположния сюжет. На брифинга преди първата среща сред двата състава от шестандесетинафиналите на Лига Европа, легендата на италианския футбол разяснява, че е проучил мощните страни в играта на шесткратния първенеца на България и разгласи упованията си „ орлите “ да играят при скица 4-3-3 в четвъртък.

„ Нямаме терзания. Изпитваме почит към Лудогорец. Той през последните години господства в българския футбол. Когато го изучавах като тим, разбрах, че той се трансформира. Играе друго в шампионата и в евротурнирите. В последните години те имат повече опит от нас. Лукоки, Сисиньо, Марселиньо са доста технични. Ние нямаме съображение да ги подценим, ще играем с всички сили “, стартира Гатузо.

„ Черпим информация от доста хора. В Италия има конструкция, която ни дава шанса да получаваме отзиви. Но виждайки в последните години с кого е играл Лудогорец - на Лацио, Реал Мадрид, Ливърпул, на всички им бе мъчно. Ние знаем, че има технични играчи. Отборът играе бързо и основава компликации на всички гостуващи “, добави Гатузо.

„ В този обор не е значимо кои имена играят. Има няколко играчи, които построяват образа и те мъчно дават пространства на съперника. Ние се надяваме да намерим такива. Знаем, че играят с разнообразни схеми. Мисля, че на следващия ден ще бъдат 4-3-3 “.

„ Така преценихме да няма подготовка. Пет часа пътувахме. Изморени са играчите. Сутринта направихме къса разгрявка “.

„ Ще се опитам да дам дълготрайност на положителните ни резултати. Не виждам отмалялост в играчите, Убеден съм, че ще се показват добре “, продължи експертът.

„ Абсурдно е да се вършат сметки в Европа. Ние се стремим към идващия кръг. Играем мач за мач и кръг за кръг. Милан ма огромна история. Спечелили сме доста титли, тъй че фланелката тежи доста и ни задължава да браним престижа на клуба ни. Целта е всеки мач да е за себе си “, отговори Гатузо на въпрос до какъв брой значима е Лига Европа, предвид на това, че може да отвори пътя към Шампионската лига.

„ Винаги съм защитавал престижа и отбора. Няма значение какъв брой постоянно за мачовете. Те би трябвало да се играят с цялостна мощ “.

„ Казах, че съгласно мен Лудогорец ще играе при 4-3-3. Ще забележим с кои играчи. Подготвени сме за всеки вид “, разяснява упованията си именитият Гатузо.

„ През всичкото време, до момента в който бях футболист и в този момент като треньор, не обичах похвалите. Предпочитам да работя. Дали ще остана дълго отпред на Милан? Това е тежест, огромна отговорност, само че работя с готовност и благодаря на играчите, че ме слушат. Докога ще остана – времето ще покаже “, сподели треньорът.

„ В последните два месеца работихме доста, подобрихме играта си доста. Все още в класирането не сме на нужното равнище, само че ние знаем какво желаеме и по какъв начин да го реализираме. Резултатите са в резултат на усилена работа “.

„ Не виждам нищо неприятно в това, че някой не играе. Всички упражняват добре и по този начин не им спада формата. Естествено е, че някои играят повече от други, просто би трябвало да се борят за поста си “.

„ Това не би трябвало да тормози никого. Лудогорец е по-опитен. Не ние може да подценим Лудогорец, а по-скоро противоположното, поради по-големия им опит “.

„ Наистина, хубавото е, че Милан печели с добра игра. Това е с помощта на играчите, които са с добра техника, добър пас и акуратност. Най-вече ме очарова, че футболистите са млади. Преди липсваше тимът, в този момент го има. С опита ще порастват повече “.

„ Не виждам причина да мислим отрицателно. Резултат може да има всевъзможен. Ние сме подготвени за мача с Лудогорец, в петък ще мислим за другите “, приключи Гатузо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР