Наставникът на Майнц 05 Бо Свенсон заяви, че Томас Тухел

...
Наставникът на Майнц 05 Бо Свенсон заяви, че Томас Тухел
Коментари Харесай

Бо Свенсон преди сблъсъка с Байерн: Ще бъде специално

Наставникът на Майнц 05 Бо Свенсон съобщи, че Томас Тухел е изиграл основна роля в решението му да стане футболен треньор, преди срещата с Байерн Мюнхен в събота в 29-ия кръг на Бундеслигата. Като бранител Свенсон изигра всичките си 90 мача в немския футболен хайлайф в Майнц, който бе воден от Тухел сред 2009-а и 2014 година преди по-късно той да поеме Борусия Дортмунд. 

Бо Свенсон прикрюми спортната си кариера през 2014-а, а през 2021 година застана отпред на първия тим на Майнц 05. Сега двамата с Томас Тухел ще се срещнат като противници в идния дуел сред водените от тях тимове.

  " Ще бъде особено. Като футболист играх под управлението на Тухел в продължение на пет сезона, а това време ме оформи и бе повода да поема по пътя на треньорството ", разяснява 43-годишният Свенсон, представен от организация ДПА. 

" Проведох няколко диалога с Томас към края, когато към този момент си представях, че мога да работя това. Той бе доста друг като треньор от всички, които бях виждал преди и това ме провокира. Много е упорит и аз също се разпознавам с това ", добави датчанинът и разкри, че Тухел му е споделил неща, които са били значими, с цел да откри своята еднаквост. 

" Трябва да се представим по-добре в сравнение с в предходните си две срещи с Байерн по-рано през сезона. Не можем да създадем нищо повече от това. Надявам се, че тимът ще покаже фантастично показване в събота ", съобщи Бо Свенсон. Тимът на Майнц заема осмо място във краткотрайното класиране в Бундеслигата с 42 мача, а Байерн Мюнхен е водач с 59 точки, на две пред втория Борусия Дортмунд.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР