Наставникът на Барселона Чави Ернандес отчита, че за около 14-те

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес отчита, че за около 14-те
Коментари Харесай

Чави смята, че е станал по-опитен, разкри какво обмисля да промени в играта на Барселона

Наставникът на Барселона Чави Ернандес регистрира, че за към 14-те си месеца отпред на отбора е станал по-опитен експерт. Той пое каталунците през ноември 2021 година, след което преобрази тима и сега той е любимец за купата в Ла Лига.

“Мисля, че станах по-опитен при взимането на решения, в това да бъда по-спокоен в напрегнатите моменти и основните обстановки. Както и в това да мога да кажа на дадени футболисти, че няма по какъв начин да останат в клуба. На моменти тази работа е неблагодарна, само че пък като цяло съм удовлетворен ”, съобщи Чави.

Ключова роля в мощните игри и резултати на “блаугранас ” има Роберт Левандовски, който този сезон към този момент оказа помощ с 23 гола и 6 асистенции. В тази връзка наставникът обмисля да подчертава върху него. “Роберт се намира в доста добра форма, а и преди този момент постоянно е бил необикновен. Даже може би би трябвало да го използваме още повече в играта ни, тъй като когато получи топката, я отиграва добре ”, счита Чави.

Световният първенец е сюрпризиран, че има хора, които приема стила на Барса за отбранителен. “За мен това е необикновено. Та ние сме най-офанзивният тим дружно с Манчестър Сити. Променяме схемата си на игра от 4-3-3 на 3-4-3 при офанзива и отбрана ”, изясни Чави.

В идващите няколко седмици той ще би трябвало да подрежда тима си без Педри, който получи травма: “Срамота е, че Педри ще го няма. Но пък Бускетс се завръща, а всички знаем на какво е кадърен той. Трудно е да видиш по какъв начин Серхио губи топка ”.
 Капитанът на Барселона възобнови тренировки Капитанът на Барселона възобнови тренировки
Чави добави, че ще даде късмет на Ерик Гарсия. “Мисля, че до момента не бях обективен с него. Той тренира добре, квалифициран е и заслужава повече игрови минути. Феран Торес пък се нуждае от убеденост. Когато самочувствието ти е ниско, не се представяш на равнището, което хората чакат от теб. Имам цялостна убеденост във всички, нека да го схванат ”, приключи треньорът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР