Наставникът на българския шампион Лудогорец - Анте Шимунджа, може да

...
Наставникът на българския шампион Лудогорец - Анте Шимунджа, може да
Коментари Харесай

Анте Шимунджа пред исторически рекорд в българския футбол

Наставникът на българския първенец Лудогорец - Анте Шимунджа, може да лезе в историята на българския футбол след днешния домашен мач на отбора си против Реал Бетис от Група „ С “ на шампионата Лига Европа.

Евентуална победа на „ орлите “ ще значи, че 51-годишният словенец ще има седем такива отпред на разградчани в Европа. Само още един задграничен експерт има толкоз победи отпред на един български тим в шампионатите под егидата на УЕФА - Люпко Петрович, който в 16 мача като треньор на Литекс в евротурнирите има 7 победи, 4 равенства и 5 загуби.

Анте Шимунджа досега е спечелил 50% от срещите, в които е бил отпред на Лудогорец в Европа. В 12 дуела има 6 победи, 2 равенства и 4 провали при голова разлика 21:16. Дори и да не успее през днешния ден, Шимунджа ще има още няколко опита да изравни Люпко Петрович и да реализира седмия си триумф отпред на разградчани в евротурнирите.

Към сегашния миг треньорът на Лудогорец е подравнен с Миодраг Йешич, който също има шест победи с български отбор в конкуренциите на УЕФА. Сърбинът записа триумфите си през 2005-а година отпред на ЦСКА.

Лудогорец към този момент си обезпечи европейско участие и през пролетта, само че при триумф през днешния ден ще направи голяма стъпка най-малко към второто място в Лига Европа. Първите два отбора не престават във втория по мощ шампионат, а третият ще играе в Лигата на конференциите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР