Насроченото за днес, 22 февруари, съдебно производство за обявяване в

...
Насроченото за днес, 22 февруари, съдебно производство за обявяване в
Коментари Харесай

Отложиха делото за обявяване на несъстоятелност на Евроманган

Насроченото за през днешния ден, 22 февруари, правосъдно произвеждане за оповестяване в неплатежоспособност на „ Евроманган “ ЕАД по иск на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ беше отсрочено за 19 март. Никоя от страните не се яви в правосъдната зала на Окръжен съд – Добрич, където трябваше да бъде гледано делото при закрити врата. Причината за отсрочване е нередовно приканване на длъжника – призовката не му е била връчена в 7-дневен период преди плануваното за през днешния ден съвещание, прецизираха от съда.
Трудовите инспектори заведоха иск против управлението на четвъртата най-голяма манганова мина в света поради неизплатени заплати. Искът е да се откри неплатежоспособността на " Евроманган " и да се открие произвеждане по неплатежоспособност. На среща с националния омбудсман Мая Манолова в Добрич миньорите споделиха, че последно им е изплатено през ноември трудовото заплащане за юни. Част от миньорите са съкратени. По думите им в рудника са оставени 6-7 души, които да изпомпват водата от шахтите.
Междувременно стана ясно, че Министерството на енергетиката е спряло на 7 февруари концесионния контракт за рандеман на манганова руда от находище " Оброчище – Северозападен сектор ". Мотивът на принципала е, че не се извършва концесионният контракт и компанията не е издължила 130 000 лева по него, макар отправената покана. Договорът за концесия е от 1999 година и е с 25-годишен период.
Иск за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на " Евроманган " е импортиран в окръжния съд на Добрич и от " Енерго Про Продажби " АД поради несъстоятелност и свръхзадлъжнялост. Доставчикът на електрическа енергия твърди, че отговорностите на мината надвишават 64 986 лева Делото по желае на " Енерго Про Продажби " е планувано за 19 март. Назначени са съдебно-счетоводни експертизи, които да открият финансовото положение на мангановата мина край балчишкото село Оброчище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР