Насрочените за тази седмица преговори за ядрено разоръжаване между Русия

...
Насрочените за тази седмица преговори за ядрено разоръжаване между Русия
Коментари Харесай

Москва отложи насрочените за тази седмица ядрени преговори със САЩ

Насрочените за тази седмица договаряния за нуклеарно разоръжаване сред Русия и Съединени американски щати са били отсрочени, съобщи Ройтерс, като се базира на посолството на Съединени американски щати в Москва и на съветското министерство на външните работи.

Очакваше се публични представители от двете страни да се срещнат в египетската столица Кайро от 29 ноември до 6 декември, с цел да обсъдят възобновяване на инспекциите по контракта за нуклеарно разоръжаване " Нов СТАРТ ", откакто те бяха прекъснати през март 2020 година поради пандемията от КОВИД-19.

" Предварително плануваната сесия в Кайро (от 29 ноември до 6 декември) на Двустранната консултативна комисия по контракта " Нов СТАРТ " сред Русия и Съединени американски щати няма да бъде извършена на тези дати ", заяви съветското министерство на външните работи.
" Събитието беше отсрочено за по-късна дата ", добави ведомството без да дава съответна причина за отлагането. Руският в. " Комерсант " цитира посолството на Съединени американски щати, че решението за отлагането на диалозите е било взето от Русия.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков към този момент беше декларирал, че упованията за реализиране на пробив на срещата са сведени до най-малко, само че диалозите бяха знак, че двете страни най-малко желаят да продължат разговора, макар че връзките сред тях са най-ниското си равнище от края на Студената война, показва Ройтерс.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР