Наследниците на Панчо Владигеров имат няколко концертни изяви у нас

...
Наследниците на Панчо Владигеров имат няколко концертни изяви у нас
Коментари Харесай

Внуците на Панчо Владигеров представят във Видин албума си Магия

Наследниците на Панчо Владигеров имат няколко концертни изяви у нас във връзка 125 години от рождението на патриарха на българската музика, като една от тях е край Дунава. Реставрираната Видинска синагога, един от знаците на града, превърната в Културен център " Жул Паскин ", ще посрещне фенове на класическата музика и творбите на великия български композитор, научи ДУМА от Валентина Ненова, пиар управител.
Внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин Владигерови, не престават музикалната линия в фамилията, като от 20 години живеят и творят във Виена. Александър е виртуозен тромпетист, а Константин - страховит пианист. В чест на своя предшественик те ще показват на 15 март от 18,30 ч. в " Белия лебед на Дунав " - Културния център " Жул Паскин ", настоящия си албум " Магия " със лични композиции по текстове на Райнер Мария Рилке.
В концерта присъединяване ще вземат Мария Павлова - сопран, Константин Владигеров - пиано и композиции, Александър Владигеров - тромпет, флюгелхорн, вокал, композиции, Иво Александров - виолончело, Васил Хаджигрудев - контрабас, Мариан Маринов - читател.
" С Видин ни свързва родът Хараламбови, от който е нашата майка Величка Чобанова-Владигерова. Прадядо ни по майчина линия при започване на XX век е бил дълги години преподавател на това място, богато с доста културни обичаи. Щастливи сме да свирим онлайн концерт както в този град, по този начин и в прелестно реставрираната синагога. Известен факт е, че нашият знаменит дядо има и еврейски корени. За нас е горделивост и наслада да представим пред видинската аудитория албума си " Магия " от 2022 година Също по този начин се надяваме да поздравим всички присъстващи и с няколко пиеси в жанр клезмер - обичаен еврейски фолклор ", споделят близнаците Александър и Константин Владигерови.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР