Наскоро завърналият се в британската политика, външен министър Дейвид Камерън

...
Наскоро завърналият се в британската политика, външен министър Дейвид Камерън
Коментари Харесай

Берлин и Лондон променят позицията си - искат спиране на боевете В Газа

Наскоро завърналият се в английската политика, външен министър Дейвид Камерън и неговият немски сътрудник Аналена Бербок приканиха за " стабилно преустановяване на огъня " в линията Газа, като по този метод ускориха натиска върху Израел по света, написа " Би Би Си ".

В взаимно изказване, оповестено във вестниците Sunday Times и Welt Am Sonntag, те споделиха, че " прекалено много цивилни са починали в района " и е належащо преустановяване на огъня, " което да докара до резистентен мир ".

" Колкото по-скоро пристигна това, толкоз по-добре. Необходимостта от това е незабавна ", пишат те.

Въпреки че това може да не е забележителна смяна в политиката сред Лондон и Берлин, взаимната обява бележи забележима смяна в тона на двете държавни управления . Досега Англия и Германия твърдо защитаваха правото на Израел да подсигурява сигурността на жителите си. Ръководителят на английското държавно управление Риши Сунак поддържа единствено " филантропични паузи " в спора.

Сега Обединеното кралство следва администрацията на Джо Байдън в изразяването на в линията Газа и несигурността на бъдещите проекти на Израел за бъдещето на палестинския анклав.
 Германия заема по-критична позиция към Израел
Германия заема по-критична позиция към Израел

Израел би трябвало да приспособява военната си тактика, с цел да предотврати страданията измежду цивилните в Газа

" Знаем, че мнозина в района и отвън него приканват за неотложно преустановяване на огъня. Разбираме мотивацията зад тези откровени апели. Това е разбираема реакция на такова огромно страдалчество и ние споделяме мнението, че т ози спор не може да се проточ и. Ето за какво подкрепихме скорошните филантропични паузи " споделиха в изявление Дейвид Камерън и Аналена Бърбок.

Израел упорства, че неговите въоръжени сили подхващат изключителни ограничения за отбрана на цивилните, надалеч оттатък това, което западните страни са създали във войните, в които са водили. Според израелското държавно управление боевете в Газа могат да спрат когато и да е незабавно щом Хамас се съгласи да постави оръжие и да освободи заложниците.

Въпреки смяната в тона, Камерън и Бърбок не приканиха за " неотложно преустановяване на огъня " , като повториха, че Израел има право на самозащита след нападението на Хамас на 7 октомври.

" Израел няма да завоюва тази война, в случай че интервенциите му унищожат вероятността за спокойно общуване с палестинците. Израелците имат право да отстранен опасността, представлявана от Хамас. Но прекалено много цивилни бяха убити "  се споделя още в изказването. 
 Хамас трансформира улиците на Газа в гибелен лабиринт за израелските военни
Хамас трансформира улиците на Газа в гибелен лабиринт за израелските военни

Броят на жертвите на израелската войска в Газа доближи 121 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР