Наскоро стана ясно, че през ноември 2021 г. технологичният милиардер

...
Наскоро стана ясно, че през ноември 2021 г. технологичният милиардер
Коментари Харесай

Най-богатите хора в САЩ, които имат най-много деца

Наскоро стана ясно, че през ноември 2021 година софтуерният милиардер и бизнесмен Илон Мъск е станал татко на близнаци, а майката е Шивон Зилис, която заема управителна служба в неговата компания Neuralink.

Това се е случило месец преди той и някогашната му другарка Граймс да се снабдят с щерка посредством сурогатна майка.

Зилис е работила с Мъск в Tesla преди да се причисли към Neuralink.

Мъск, който е най-богатият човек в света с персонално положение в размер на над 200 милиарда $, към този момент има девет деца от три дами, включително тризнаци и два пъти близнаци. Първородното му 10-о дете умира, когато е на 10 седмици.

Преди време Мъск разяснява, че е необичайност богатите хора да имат толкоз доста деца. “Противно на това, което си мислите, колкото по-богат е някой, толкоз по-малко деца има. Аз съм рядко изключение. Повечето хора, които познавам нямат деца или имат по едно,” написа той в Twitter на 24 май.

Въз основа на разбор на Forbes на над 700 щатски милиардери обаче, се оказва, че той бърка. Тези супербогаташи имат приблизително по 2.3 деца, спрямо 1.93 за средностатистическите американци, сочат данни на Statista.

Когато се вземат поради единствено тези милиардери, които имат деца, междинният брой на децата скача до 3.1.

Мъск също по този начин надалеч не е единственият милиардер със собствен личен бейби взрив. Има 22 щатски милиардери с по седем или повече деца, включително филмовият режисьор Стивън Спилбърг и притежателят на бейзболния тим Ню Йорк Метс Стив Коен, написа Forbes.

Всичките деца на някои от тях, като консервативния републиканец Фарис Уилкс, който е свещеник на своята лична черква в Тексас, са от един сътрудник. Децата на други, като Мъск и Рон Пърлман - татко на осем деца, са от няколко дами.

И тук не става въпрос единствено за мъже. Даян Хендрикс - най-богата жена в Съединени американски щати, която не е наследила положението си, има седем деца, както и съоснователката на Little Caesars Pizza Мариан Илич.

Четирима от деветимата най-богати американци с най-вече деца, включително Уилкс, Дейвид Дъфийлд, Джери Мойс и Нелсън Пелц, подариха средства за акцията за преизбирането на Доналд Тръмп за президент; никой от тях не е подкрепил Джо Байдън.

Милиардерът с най-вече деца (15) в света е Сухаил Бахван от Оман. В Съединени американски щати тази чест се пада на най-богатия човек в щата Айдахо - Франк Вандерслуут, създател и основен изпълнителен шеф на Melaleuca, производител и онлайн търговец на 450 козметични продукта, който е и татко на 14 деца.

“Да бъдем родители е най-важното предопределение, което можем да имаме в живота,” споделя той пред Forbes. “То също по този начин е най-удовлетворяващото.”

Ето кои са американските богаташи, измежду които и Мъск, с по девет или повече деца:

Франк Вандерслуут
14 деца

Вандерслуут е отгледан във плантация в северната част на Айдахо, а като младеж се причислява към „ Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни “. Той също по този начин е от огромните донори на републиканската партия в Съединени американски щати.

73-годишният през днешния ден Вандерслуут има шест деца от първия си брак и още осем от първия брак на актуалната си брачна половинка. Те имат брак от 26 години.

Фарис Уилкс
11 деца

Титанът в петролната промишленост и неговата брачна половинка Джо Ан са свързани с консервативни християнски организации и подариха 125 000 $ за предизборната акция на Мит Ромни през 2012 година и за тази на Тед Круз през 2015 година Те също по този начин подаряват средства за акцията за преизибирането на Доналд Тръмп.

Дейвид Дъфийлд
10 деца

Основателят на софтуерните компании Workday и PeopleSoft и неговата брачна половинка имат 10 деца (пет от които осиновени), седем внуци, четири папагала и четири кучета. Неговата организация Maddie’s Fund е отпуснала грантове на стойност 255 млн. $ на групи, които се грижат за животните.

Джери Мойс
10 деца

Мойс основава Swift Transportation със своя татко през 1966 година с един камион, с който транспортира памук и вносна стомана сред Аризона и Калифорния. Той и брачната половинка му Вики, с която имат брал от 80-те години, имат 10 деца.

Нелсън Пелц

10 деца

Инвеститорът има 10 деца от три брака, а сега е женен за някогашния модел Клаудия Хефнър. Дъщерята на милиардера Никола Пелц е актриса и взе участие във филми като „ Трансформърс “ и „ Мотел Бейтс “.

През май тя се омъжи за Бруклин Бекъм, наследник на някогашния британски футболист Дейвид Бекъм и Виктория Бекъм, която беше част от групата Spice Girls. Синът Уил Пелц също е артист.

Ричард Шулц
10 деца

Основателят на веригата магазини Best Buy и неговата брачна половинка Морийн губят сътрудниците от първите си бракове от поради заболяване от рак и подаряват 6 млн. $ на Moffitt Cancer Center през 2018 година

Фред Смит
10 деца

Основателят на FedEx има 10 деца от два брака. Неговият наследник Ричард се чака да поеме управлението на подразделението FedEx Express по-късно през годината. Неговият наследник Артър пък е старши треньор тима от НФЛ Атланта Фалкънс.

Друг наследник на Фред Смит - Канън, който е най-малкото от 10-те деца е бил част от тима по американски футбол на Университета на Мемфис, а в този момент е основен действен шеф на H&H Services Group.

Илон Мъск

9 деца

Мъск има девет деца. Той има 6 деца от канадския създател Джъстин Уилсън, за която е женен в интервала 2000 – 2008 година Първото им дете умира на 10 седмици. Двойката по-късно се снабдява с близнаци и тризнаци. Мъск също по този начин има две деца от певицата Граймс. Първото е родено през март 2020 година, а второто през декември 2021 година

Той също по този начин се снабдява с близнаци през ноември 2021 година Майката е тогавашната му сътрудник от Tesla Шивон Зилис, която сега заема управителна служба в учредената от Мъск Neuralink.

Скот Смит
9 деца

Смит местел фамилията си из щата Юта по времето, когато стартира работа в университета Бригъм Йънг, благосъстоятелност на „ Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни “.

Смит, който съумява да пребори рака, оказва помощ на двамата си синове Райън и Джаред да основат компанията Qualtrics. Джаред е ръководител на компанията, която фамилията продава на SAP през 2019 година Компанията става обществена през 2021 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР