Нашият революционер е виден деец, историк, фолклорист, журналист, създател и

...
Нашият революционер е виден деец, историк, фолклорист, журналист, създател и
Коментари Харесай

Георги Раковски – Българинът владеещ 8 езика, включително 3 древни

Нашият бунтовник е изтъкнат деятел, историк, фолклорист, публицист, основател и участник в национално-освободителни придвижвания, полиглот, мъдрец, просветник, възпитател, етнограф, публицист, неуморно търсещ нашата най-древна и същинска история… Списъкът е доста дълъг! Безчет прелестни качества обединени в една персона!

Георги Раковски – популярен българин, заслужен наследник на Майка България

Кратка информация за Раковски – един популярен българин 

Рожденото му име, е Съби Стойков Попович. Но и прочут като Георги Сава Раковски. Ярката персона Раковски, е роден на 2 април в град Котел, през 1821 година

На 6-годишна възраст момчето постъпва в локалното килийно учебно заведение и стартира да учи гръцки език. От 1834 до 1836 година учи в Карлово при Райно Попович.

През 1837 година продължава образованието си в най-престижното учебно заведение в Истанбул. Там почнал да учи философия, изразителност, френски език, латински, старогръцки, персийски и арабски език.

Кой е Георги Сава Раковски?

Ето какво написа в книгата си: „ Раковски – 200 години величие “, създателят Иван Тренев:

„ Раковски е една от най-уважаваните персони в Европа през 19-ти век и е народен воин на Индия, застъпвал се против колонизацията на индийците от англосаксите и Запада!

Днес в Индия има над 10 учебни заведения с името „ Георги Раковски “! Има и няколко детски градини, чийто патрон е неговото име.

Раковски е единственият българин, който владее санскрит по това време. Може би и до през днешния ден индийците почитат повече Раковски, в сравнение с ние. В Индия той посмъртно е разгласен за народен воин.

Изнасял лекции в самата Сорбона в Париж – един от най-елитните и уважавани университети в Европа.

Личен другар е с Карол Давила – създателят на медицинският факултет в Букурещ, Румъния.

В началото на 60-те години на 19-ти век в ЛА СКАЛА в чест на Раковски се извършва операт в две дейности. Самият той участва на представлението.

Защо Раковски избира съответни цветове на българското знаме?

Раковски схваща, че България може да бъде съхранена и избавена със специфичен таен код. Този код се назовава „ българският байрак – бяло, зелено и алено “. Подрежда тези цветове, по-известни като „ цветовете на саламандъра “. Спомнете си, че пленено българско знаме няма и до през днешния ден! Авторът на знамето е Раковски с концепцията, че то ще пази България, тъй като в него е кодирана сила!

До гибелта си Раковски стига до истината, че първобитният език на индивида следва да се търси там, където се е появил, а не в разнообразни писмени монументи, които не могат да „ отидат “ в това минало, тъй като са претърпели хиляди промени.

Така с пребиваването си в Марсилия (дн. Франция), в марсилската голяма библиотека, той се занимава със санскритската антична книжнина. Там той се натъква на големи съвпадения, а съгласно самият него съвсем идентични, със старобългарският език.

Старата българска книжнина е укривана в рамките на Стара планина. Гонението против богомилите принудило тези българи да бягат и доста от тях пренасяли книгите в покрайнините на Лион, Франция.

Днес България повече от всеки път се нуждае от промени, както духовни, по този начин и управнически.

В противоположен случай заплахата българщината да изчезне е по-голяма, заради все по-навлизащият съвременен механически напредък. Българската история е била на прицел, което продължава и през днешния ден. Това се е осъществявало и в остаряло време с унищожаването на българската национална книжнина.

Част от материалът е с източник:

„ Раковски – 200 години величие “, създател Иван Тренев

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР