Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това

...
Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това
Коментари Харесай

„Мандатът ни ще бъде 4 г., сигурно е“: Кирил Петков към ГЕРБ

Нашият мандат ще бъде 4 години, безусловно несъмнено е, това съобщи министър председателят Кирил Петков във връзка въпрос на депутата Иван Тотев от ГЕРБ за децентрализацията.

По време на петъчния парламентарен надзор Тотев съобщи: „Какво от политиките, които са прокламирани и промотирани от вашите съдружни сътрудници и от вас в предизборните стратегии, ги виждаме в предлагането за бюджет и ще ги забележим във вашия интервал на ръководство на страната – дали ще бъде 2, 3 или 4 месеца… Колкото Господ ви даде“.

„Искам да ви уверя, че мандатът, който и сега нашата стратегия се създава, е за идващите 4 година Надявам се това да е добра вест и за вас, откакто имахте по-негативни предвиждания. 4 година безусловно сигурно“, сподели Петков.

Петков разгласи и три съществени форми на децентрализацията – административна, политическа и финансова. 

Премиерът акцентира, че концепцията е да има транспарантни общини, без корупция. 

От своя страна Иван Тотев попита дали се майтапи. „Това, което ни разказахте, се учи в Публична администрация, първи учебен срок. Нямаше потребност да ми четете извадки от интернет какво значи децентрализация, тъй като в случай че аз в този момент ви попитам какво е деконцентрация, ще се запънете. Това, което са ви написали, да кажете, са го създали, с цел да ви изложат“.

„Интересно дали в същата тази лекция сте учили по какъв начин да се понижава корупцията, по какъв начин да се усилва прозрачността“, отговори му министър председателят Петков

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР