Нашият Григор Димитров отпадна безславно във втория кръг на Откритото

...
Нашият Григор Димитров отпадна безславно във втория кръг на Откритото
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна безславно от Australian Open срещу сочен за аутсайдер

Нашият Григор Димитров отпадна безславно във втория кръг на Откритото състезание на Австралия. В извънредно равносилен двубой, най-хубавият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред Беноа Пер, в обособените елементи 4:6, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (2). Френският деец бе цялостен новобранец, съгласно букмейкърите и експертите, само че съумя да покаже темперамент. За разлика от хасковлията, който е навън от Мелбърн.

Срещата продължи близо 3 часа и половина, а франсето се поздрави с четвърти триумф от пет дуела против някогашния №3 в света.

Българинът избави четири точки за пробив още в първия гейм, само че по-късно позволи брейк за 1-2. При 2-3 Димитров имаше точка за пробив, само че не се възползва - 2-4. Пер загуби единствено две точки в последните си два сервис гейма на сета и го завоюва с 6-4.

Втория сет потегли с пробив за Пер още в първия гейм. Григор съумя да отговори с рибрейк за 2-2, само че незабавно бе продънен за 2-3. До края на втората част Пер взе безпроблемно подаванията си и след 6-4 поведе с 2-0 сета.

Третата част вървеше без точки за пробив до 5-4 в интерес на Димитров. Тогава Григор имаше на два пъти сетбол, само че не съумя да се възползва - 5-5. Двамата взеха елементарно идващите си подавания и по този начин се стигна до тайбрек. Там Димитров завоюва три следващи разигравания след 4-4 точки и понижи изоставането си на 1-2 сета.

Четвъртия сет стартира кошмарно за Димитров. Той беше продънен във втория гейм и по-късно изостана с 0-3. При този резултат Гришо сподели темперамент и съумя да отрази нови две точки за пробив - 1-3. Това даде нови сили на Димитров и той направи пробив за 2-3. Българинът трябваше да отразява нова точка за пробив в идващия гейм, само че съумя да изравни на 3-3. До края на сета нямаше нови благоприятни условия за пробив и по този начин се стигна до втори следващ тайбрек. Там Димитров поведе с 2-1 точки, само че загуби идващите шест разигравания и отстъпи с 2-7 точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР