Нашето усилие в политиката е да градим мостове, не да

...
Нашето усилие в политиката е да градим мостове, не да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към ПП-ДБ: Не става с ултиматуми, искаме споделена отговорност

Нашето изпитание в политиката е да градим мостове, не да разрушавам. Съвсем разумно е да се стремим България да има устойчиво и постоянно държавно управление. Българските жители недвусмислено ни демонстрираха, че никой не е претрупан с цялостното им доверие и не би трябвало да се усеща самодостатъчен, а би трябвало да гради мостове. Смятам, че към момента не е напълно привършен шансът за държавно управление. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ- в Народно събрание Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Тя регистрира като положителен знак фактът, че политическите сили към този момент си приказват.

„ Многократно заявявахме, че сме подготвени на взаимни отстъпки и го демонстрираме. Вотът на българските жители е явен – ГЕРБ- е първа политическа мощ. Започнахме договаряния, изготвихме обща стратегия. Очаквахме доброжелателно отношение, праволинейност. По някои точки нямахме несъгласия, по други не може да се стъпи като основа. Кабинетът, който те бяха оповестили даже не ни бе обявен. Как можем да работим дружно освен това състояние? Ако някой желае нашата поддръжка той би трябвало да си дава сметка, че ГЕРБ- е първа политическа мощ и би трябвало да се разисква какво е постижимо и какво не. Оттук-нататък разновидностите са няколко. Има партии, с които можем да приказваме по цели и други, с които нямаме допирни точки “, изясни тя.

„ Г-н Борисов съобщи в нощта на изборите, че най-стабилно би било държавно управление с и. Ние обявихме с кого бихме управлявали в 49-ият Парламент и с кого не. С ултиматумите, които ни се слагат от първия ден – поддръжка без присъединяване в държавно управление, без да имаме искания кой ще бъде министър, не става. Ние държим да бъдат уважавани нашите гласоподаватели, желаеме и споделена отговорност. Пред нас има и други разновидности, пред тях няма “, акцентира Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

„ Тези диалози не са безцелни и безсмислени, желаеме да споделим отговорността, тъй като българските жители са ни натоварили с най-голямо доверие. Ние можем да носим отговорност. Те отхвърлят дружно да застанем зад еврозона, Шенген, инфлация. Ако държат да излъчим държавно управление от персони, то може да е с стеснен мандат “, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ- в Народно събрание.

Атанасова разяснява и опитът за нападение над основния прокурор, откакто стана ясно, че той е пътувал самичък в колата, а не със фамилията си, каквито бяха първичните изказвания. „ За нас беше шокиращо, тъй като до този миг всички изказвания бяха в тази посока, че фамилията на основния прокурор са участвали в автомобила и са били застрашени. Не е прелестно сред институциите да има такива недоразумения. До този миг НСО няма информация. Разчитам, че виновните управляващи по най-бързия случай ще изяснят какво се е случило и виновните за този акт “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР