Нашето тяло е като градина, а негов градинар е нашата

...
Нашето тяло е като градина, а негов градинар е нашата
Коментари Харесай

10 златни правила за добро здраве

„ Нашето тяло е като градина, а негов градинар е нашата воля “.
Уилиям Шекспир

Когато сме здрави, ние не виждаме това. Житейските премеждия евентуално ни основават грижи, само че щом тялото и духа цъфтят, всичко ни се коства поправимо.

Възрастта също няма изключително значение при чудесно физическо и психическо здраве. Делниците ни могат да бъдат извънредно натоварени и въпреки всичко да не се усещаме смазани в края на работния ден, а изпълнени с оптимизъм и проекти за идващия.

Всеки от нас е уверен, че точно това здраве му е належащо. Това, което не се вижда. Въпросът е единствено по какъв начин да го реализираме и поддържаме. Като за всяко естествено нещо е добре то да възникне непринудено, естествено. Да създадем такива условия, че да се самосътвори. След като към този момент се сдобием с него, евентуално ще би трябвало и да му обръщаме всекидневно внимание. Като на дете, което не може без грижи и деликатност.

Медицината на Запада е един от най-бурно разрастващите се клонове на науката в последните 100 години. Няма човек, който да отхвърля изключителните постижения в тази област – от сърдечните трансплантации до генното инженерство. Успоредно с нея се ускорява интереса към обичайна медицина на света.

Азия, Африка, Америка, Австралия и Океания, пък и Европа са необятни съкровищници на знание за здравото тяло и здравия дух. Онова изначално знание на десетки хиляди генерации хора, които са употребили само природата за балансиране и хармонизиране на своето здраве.

 независимост iStock

Векове наред хората са опитали по какъв начин и с какво да поддържат своето здраве, по какъв начин и с какво да удължат своя живот. Използвайки даровете на природата – своята Майка, човешките същества са се научили да ги преработват и комбинират, да ги дозират и филтрират, тъй че да получат най-правилната консистенция. Такива спомагателни субстанции евентуално има над един милион.

Всеки народ, ползвайки естествени материали е основал собствен профилактичен и лековит органон, който в последна сметка може да бъде единен в 10 златни правила.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР