Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен

...
Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен
Коментари Харесай

Президентът: Независимостта е неизбежен резултат от националното ни достойнство

Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко потомство би трябвало да я отстоява против външни и вътрешни похищения, пише президентът Румен Радев в словото си за 114 години от Независимостта на България. 
Прочетете още
Актът на Независимостта е неминуем резултат на съзнанието за личното ни национално достолепие и дързостта на този образец ще продължи да въодушевява бъдещето ни. Това написа в обществените мрежи президентът Румен Радев във връзка днешния празник - Денят на независимостта на България.

" Преди 114 години предците ни отхвърлиха всяка рекламация, че България може да бъде подвластна някому. Че националното ни развиване, публичен живот и просвета могат да бъдат пленник на непозната воля ", напомня президентът.

" Големият урок от 1908 година е, че единственият законен изразител на националната воля може и би трябвало да бъде българската страна. Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко потомство би трябвало да я отстоява против външни и вътрешни похищения ", декларира Радев като честити празника на всички свои сънародници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР