Населените места в общините Монтана, Бойчиновци и Берковица са без

...
Населените места в общините Монтана, Бойчиновци и Берковица са без
Коментари Харесай

Остава тежка обстановката в страната

Населените места в общините Монтана, Бойчиновци и Берковица са без електрозахранване.
В няколко села хората са без вода.

През нощта имаше голям брой къси спирания в електрозахранването.

Заради злополука на обхода на Монтана още веднъж затварят Е79 при Околовръстния път. Движението на леките коли ще бъде ориентирано да минава през града.

Две бургаски села са без електричество, поради бурния вятър нощес. Това са обитаемоте места- Брястовец и Драганово, оповестиха за Българска национална телевизия от община Бургас. Към момента екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на повредите.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, като няма закъсали коли, оповестиха от регионалното пътно ръководство.

Затворен за придвижване е единствено Ришки проход. В някои пътни сектори придвижването на коли е затруднено, поради падналия нощес сняг.

Има слаби снегонавявания по автомагистрала " Тракия " в региона след Карнобат. Пътищата към Обзор, Слънчев бряг и Средец са заледени. Терените са опесъчени, като близо 40 машини обработват пътната мрежа в региона.

Деветима бедстващи, от които пет деца, са евакуирани от три автомобила, пътуващи по основния път Русе - Разград. Към момента те са настанени в постройката на Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията в Цар Калоян, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград Илияна Георгиева.

От 2:30 часа тази нощ е въведено ограничаване за придвижване на всички транспортни средства на територията на област Разград. Изградени са осем контролно-пропускателни пункта със сили на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

По информация от " Енерго-Про " към 60 на 100 от клиентите в региона са без електрозахранване заради повреди или изключване на електропреносната мрежа, добави Георгиева.

Със заповед на шефа на регионалното пътно ръководство са затворени за придвижване на моторни транспортни средства главните пътни артерии на територията на област Силистра, оповестиха от ръководството.

Изградени са пет контролно-пропускателни пункта, които не позволяват придвижване на коли отвън територията на региона.

По информация на кмета на община Силистра Александър Сабанов електрозахранването е прекратено във всички села в общината. Ток има единствено в общинския център. Има доста сигнали за счупени клони и паднали дървета по улиците на града.

„ Служителите на общинските предприятия и техниката са на терен. Работят и компаниите, с които имаме контракти за снегопочистване. Очакваме от електроразпределителното сдружение да пуснат тока, само че би трябвало да се огледат трафопостовете. Призоваваме всички поданици на общината да стоят по домовете си и да не пътуват, с цел да не се постанова да вадим закъсали коли ", сподели Сабанов.

По думите му мощният вятър е провокирал големи навявания по пътищата Силистра - Шумен и Силистра - Добрич.

За проблеми с електрозахранването по обитаемоте места оповестяват от всички общини в Силистренско.

Със своя заповед от през днешния ден кметът на Вълчи дол Калоян Цветков афишира цялостно бедствено състояние на територията на общината. Това написа в заповедта му, оповестена на формалния уебсайт на общината.

Бедственото състояние е в действие от 8:00 часа таза заран, а срокът на действието му - до преодоляването на обстановката. То е оповестено заради влошената метеорологична конюнктура, мощния вятър, снегонавявания и значителни снеговалежи, както и заради нарушеното електроснабдяване и водоснабдяване в общината.

Със същата заповед кметът привиква Общинския щаб за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, който да предприеме незабавни ограничения за връщане на общината към естествен темп.

Калоян Цветков приканва жителите и гостите на община Вълчи дол да останат по домовете си и да не подхващат пътувания до нормализиране на метеорологичните условия и анулация на бедственото състояние.

В област Хасково 10 са селата, в които електрозахранването е прекратено. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. По-рано през днешния ден пред Българска телеграфна агенция заместник-областният шеф Митко Петров осведоми за две обитаеми места в община Любимец - Дъбовец и Вълче поле.

Към тях в този момент се прибавят селата Конници и Белополци в община Ивайловград, Кладенец, Лясковец, Поповец и Зимовина в община Стамболово, Върбово в община Харманли и Колец в община Минерални бани. В тях токът е бил спрян след 8:30 часа сутринта през днешния ден поради метеорологичната конюнктура. Екипи на EVN работят по премахване на повредите.

За последното денонощие в региона са постъпили три сигнала за паднали дървета, споделиха от Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Затворени за придвижване за всички транспортни средства заради снегонавявания са всички републикански пътища в област Разград, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областното пътно ръководство.

Главният специалист в регионалната администрация Николай Атанасов съобщи за Българска телеграфна агенция, че по пътните платна в региона има паднали дървета и клони. Заради неприятните метеорологични условия без електрозахранване са част от Исперих и селата Райнино, Средоселци, Лудогорци. Без отчасти електроподаване е Завет и част от селата в общината. Без ток са също Лозница и Самуил. Паднали дървета са провокирали спиране на електроподаването в община Цар Калоян. Ток няма и в селата в община Кубрат.

През нощта девет души са закъсали в местността Дервента край Цар Калоян. Изпратен е екип на противопожарната дирекция, който да им окаже помощ. Потърсено е подпомагане на спешен екип за оказване на помощ за превозване на болен с кола за спешна помощ от Стражец към разградската болница, уточни още Атанасов.

Той добави, че по информация на дежурния на Областното пътно ръководство пътноподдържащата техника е почнала поетапно разчистване по едно платно във всички пътни посоки.

Затворен за придвижване е Котленският проход. Причината е снегонавявания, сподели за Българска телеграфна агенция дежурният в Областно пътно ръководство (ОПУ) в Търговище.

Над района продължава да вали. Снежната завивка е от 10-25 см. Има заплаха от формиране на преспи. Вятърът е от сдържан до мощен.

Към момента ситуацията на територията на област Плевен е естествена. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това заяви за Българска телеграфна агенция инж. Ивайло Денчев, шеф на Областно пътно ръководство.

Проблем е основан на основния път София - Русе сред селата Горни Дъбник и Телиш, където два тира са аварирали. Получило се е запушване. Тежките камиони към този момент са извадени от канавката и придвижването стартира да се възстановява, изясни инж. Денчев.

Общо 48 машини чистят републиканските пътища на територията на Областното пътно ръководство.

В идващите часове екипи ще вършат огледи по второкласната пътна мрежа, където има сигнали за счупени клони и паднали дървета.

Жителите на ловешкото село Гостиня са откъснати, защото пътят там е затворен поради изобилния снеговалеж и насъбраните преспи и прекосяването на снегопочистващата техника е мъчно. Това сподели за Българска телеграфна агенция кметът на община Ловеч Страцимир Петков. По думите му на място е изпратена спомагателна помощ.

Проблем има и с достъпа до Дома за остарели хора „ Върбовка ", където е спряно електрозахранването, не може да се достави храна на хората там. В момента екипи работят за обезпечаване на достъп.

В доста обитаеми места в общината няма електрозахранване.

Източници Българска национална телевизия,БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР