Населението на украинския град Чернигов е без водоснабдяване, топлоснабдяване и

...
Населението на украинския град Чернигов е без водоснабдяване, топлоснабдяване и
Коментари Харесай

Украинският град Чернигов е останал без водоснабдяване, топлоснабдяване и електроснабдяване

Населението на украинския град Чернигов е без водоснабдяване, топлоснабдяване и електроснабдяване поради опустошения в следствие от военните дейности в границите на украинския спор, беше обявено в Telegram профила на началника на районната администрация Вячеслав Чаус.

Руските сили не престават обсадата на северния украински град.

По информация на районната администрация от през днешния ден газоснабдяването към момента не е изцяло прекратено. Градската инфраструктура е била разрушена от “непрекъснатите сражения”, само че сега текат старания за премахване на вредите, написа Чаус в Telegram.

Руски войски от известно време държат намиращия се в Северна Украйна град под блокада. Чернигов е ситуиран на основна пътна артерия, която свързва регионите, граничещи с Русия и Беларус, с Киев.

Кметът Владислав Атроженко сподели през вчерашния ден, че градът е “напълно опустошен” от съветските войски. По негови думи над 200 цивилни са убити през последните седмици и повече от половината от 285-те хиляди души, обитавали града до началото на войната, са го напуснали.

Тази информация не е доказана от самостоятелен източник.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР