Населението на планетата е над 8 милиарда души и продължава

...
Населението на планетата е над 8 милиарда души и продължава
Коментари Харесай

Очаква се броят на населението да спре да се увеличава до 2050 г.

Населението на планетата е над 8 милиарда души и продължава да пораства с всеки минал ден, час и минута... Оказва се, че това може да се промени. 

Очаква се растежът на популацията на планетата да спре до 2050 година , след което ще стартира внезапно да понижава, достигайки брой от към 6 милиарда индивида до 2100 година , това демонстрират разбори, изследващи трендовете на раждаемостта.

Изследването, извършено от неправителствена организация, предвижда, че в случай че актуалните трендове се запазят, популацията на света, което все още е 7,96 милиарда, ще доближи 8,6 милиарда към средата на века, преди да намалее внезапно с съвсем 2 милиарда до края на века.

Тези прогнози за човечеството имат своите положителни и неприятни страни. Резкият спад на популацията ще облекчи малко екологичните проблеми , само че надалеч не факторът, от който зависи разрешаването им.

" Population size is not the key factor driving climate change. Instead, they pinned the blame on high levels of consumption by the world's richest individuals "

Yes.
— Natalie Bennett (@natalieben)
Намаляването на популацията ще докара до застаряващо общество, в което ще липсват работоспособни хора , а това в допълнение ще отежни финансирането на опазването на здравето и пенсионните фондове. Изследователите, членове на „ Колектив Земята за Всички “, в койчо са включени еколози и икономисти, разгласиха своите изследвания на 27- ми март в working.paper.

“Известно ни е, че бързото икономическото развиване в страните с ниски приходи, повлиява съществено раждаемостта “, споделя шефът на „ Център по Устойчивост към Норвежкото Бизнес Училище “ и началник на плана „ Колектив Земята за Всички “. „ Достъпът на девойките и дамите до обучение, по-добро опазване на здравето и тяхната икономическа мощ води до ниска раждаемост “

Това изследване е продължение на друго от 1972г, което предупреждава света за престоящата „ популационна бомба “. Новите резултати се разграничават от тези на други сегашни прогнози. Например, през 2022г. от Организация на обединените нации пресмятат, че популацията на света ще доближи 9,7 милиарда до 2050-та, а до 2100-ната до 10,4 милиарда. 

Други изследвания предвиждат напредък на населението въз основа на фактори, които въздействат върху обществената самостоятелност и автономност на дамите над телата им , като достъп до обучение и контрацепция. Моделът на „ Колектив Земята за Всички “ е малко по-сложен и включва променливи фактори, свързани с околната среда и стопанската система. Те включват енергийно обилие, неравноправие, произвеждане на храна, приходи и въздействието на световното стопляне.

Another consequence is a higher birth rate - population growth is curtailed through educating girls and women
— jenniferlbutlerauthor (@jenbutlerauthor)
Изследванията предлагат  две благоприятни условия за бъдещето на популацията . Първата, бизнес-ориентирана, при която държавните управления не престават по сегашните си модели на безучастие, създавайки екологично нежни общности, с опасности от районни сривове . От това би последвало повишаване на популацията с до 9 милиарда души до 2050 година, а по-късно ще стартира да понижава и през 2100 година ще стигне до 7,3 милиарда. Вторият, по-оптимистичен сюжет, допуска държавните управления да влагат в обучение, тъждество и по-екологичен живот . Тези дейности от своя страна биха довели до 8,5 милиарда души на планетата доникъде на века и 6 милиарда до 2100 година

Екипът е изследвал и взаимовръзките сред популацията и опцията на планетата да я поддържа . Открили, че обратно на известните малтусиански разкази, броят на популацията не е основен фактор в климатичните промени. Вместо това, като по-основна причина, показват високите равнища на консумация на богатите , които съгласно тях би трябвало да бъдат лимитирани.

.’s argues that reducing economic inequality is the key to strengthening democracy and mitigating climate change.
— Project Syndicate (@ProSyn)
„ Основният проблем на човечеството е първокласното ползване на въглерод и биосферa, а не популацията “, показва Джордън Рейнджърс, член на „ Колектив Земята за Всички “. „ Местата, на които популацията пораства най-бързо имат доста дребен отпечатък върху околната среда, на глава на популацията, спрямо местата стигнали своя популационен връх преди десетилетия. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР