Населението на България намалява, а цените на жилищата в големите

...
Населението на България намалява, а цените на жилищата в големите
Коментари Харесай

Казаха колко струва хубаво жилище в центъра на Пловдив

Населението на България понижава, а цените на жилищата в огромните градове нарастват. Как се изясняват тези странни несъответствия и какъв е изходът? България е измежду европейските страни със мощно надценен пазар на недвижимите парцели. През последните две години цените на жилищата в страната порастват с едни от най-високите темпове в Европейския съюз, предупреждава Европейската комисия, която счита този факт за притеснителен на фона на високата задлъжнялост на българските семейства и бизнес. 
Темата продължава Чавдар Марев, притежател на организация за недвижими парцели в Пловдив. Ще се спука ли имотният балон? Очаква ли се повтаряне на рецесията от 2008 - 2009-та година?
"Тази година отчитаме пикови стойности за последните 7-8 години. Търсят се всевъзможни жилища - изключително такива на зелено, при изискване, че се дават на положителни цени. В момента цените се движат в порядъка 800-900 евро за квадрат за хубаво жилище в центъра и това са напълно естествени стойности. В Европа няма град с цени под 1000-1200 евро. Няма учредения да се тормозим от заможен балон. Ще има повишаване на цените и през 2018 година, само че растежът няма да е толкоз стръмен, колкото през 2017-а. 10-13 % е растежът на цените на недвижими парцели по отношение на предходната година - само че това е обикновено, откакто има кой да купува. Всички в сектора са удовлетворени от изминаващата 2017-а - и строители, и медиатори, и банките ", изясни Марев за "Радио Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР