НАСА разкри нови подробности за сондата Паркър, която трябва да

...
НАСА разкри нови подробности за сондата Паркър, която трябва да
Коментари Харесай

Сондата „Паркър” ще трябва да издържи на 1400-градусова жега по пътя си към Слънцето

НАСА разкри нови детайлности за сондата " Паркър ", която би трябвало да се приближи рекордно покрай Слънцето. В bTV Новините първи ви разказахме за уреда, чието показване беше на 31 май тази година.

Сондата носи името на физика Юджийн Паркър, който преди 59 години предсказа съществуването на слънчевия вятър. Това е непрекъснат поток от заредени частици, изхвърлян от горните пластове на Слънцето. Изучаването на явлението е измежду дилемите пред сондата " Паркър ", която би трябвало да бъде изстреляна през лятото на 2018 година

Сега не престават нейните проби и конструиране в лаборатория на университета „ Джонс Хопкинс” в Мериленд. Апаратът ще прелети седем пъти край Венера, до момента в който последователно стеснява орбитата си към Слънцето.

--> " Паркър " ще бъде на към 7 милиона километра от него през 2024 година година, изложен на температура по-висока от 1400 градуса. Затова учените са съумели да основат извънредно устойчива отбрана на станцията против рисковата топлота и заредени частици от Слънцето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР