НАСА награди хуманоидния робот създаден в Североизточния университет в Масачузетс

...
НАСА награди хуманоидния робот създаден в Североизточния университет в Масачузетс
Коментари Харесай

НАСА даде $2 милиона награда за робот, който се тества за Марс

НАСА награди хуманоидния робот основан в Североизточния университет в Масачузетс с два милиона $. Робонавтът наименуван Валкирия (R5) в този момент минава серия от проби, като през юни ще взе участие в симулация за кацане на Марс.

Студенти и докторанти от Североизточния университет в този момент работят върху фините софтуерни настройки, тъй че робонавтът да може да взима решения, да се движи и да извършва заповеди. Последните проби се вършат в центърът “NERVE “ (New England Robotics Validation and Experimentation) край Бостън. R5 има система за „ виждане “, движи се като човек – на два крайници, може да направлява в наситено с доста спънки и рискове пространство, основано за тестванията в изследователския център NERVE.

В НАСА са основали въз основата на R5 още три робонавти, като един от тях е изпратен в Университета на Единбург, Шотландия. През юни четирите робота ще се състезават в решение на на практика обстановки, като последствията от прашна стихия на Марс, довела до проблеми в информационната антена, коригиране на скафандри и премахване на течове в пространствата за астронавтите на Марс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР