НАСА избра четирима участници, които да се впуснат в първата

...
НАСА избра четирима участници, които да се впуснат в първата
Коментари Харесай

Запознайте се с екипажа, който ще живее една година в условията на Марс

НАСА избра четирима участници, които да се впуснат в първата едногодишна аналогова задача на организацията в местообитание за преструване на живот на Марс.

Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA), е наземна задача, която би трябвало да стартира през юни в галактическия център на организацията Джонсън в Хюстън. Мисията е първата от три планувани едногодишни симулации на живот на повърхността на Марс, по време на които членовете на екипажа ще живеят и работят в 3D отпечатано местообитание с повърхност от 1700 квадратни фута (157.9 кв.м.).
 Екипите на CHAPEA ще живеят и работят в 3D отпечатано местообитание от 1700 квадратни фута, ситуирано в галактическия център Джонсън на НАСА. Местообитанието включва четири самостоятелни жилищни пространства за екипажа на доброволците.
Източник:

Екипите на CHAPEA ще живеят и работят в 3D отпечатано местообитание от 1700 квадратни фута, ситуирано в галактическия център Джонсън на НАСА. Местообитанието включва четири самостоятелни жилищни пространства за екипажа на доброволците.

Изследователите ще симулират провокациите на човешка задача до Марс, в това число ограничавания на ресурсите, щета на оборудването, закъснение на връзката и други фактори на околната среда.

" Симулацията ще ни разреши да съберем когнитивни и физически данни за успеваемостта, с цел да ни даде по-добра визия за евентуалните въздействия на дълготрайните задачи до Марс върху здравето и работата на екипажа ", сподели Грейс Дъглас, основен откривател на CHAPEA. " В последна сметка тази информация ще помогне на НАСА да вземе осведомени решения за планиране и обмисляне на сполучлива човешка задача до Марс. "

НАСА открива дълготрайно наличие на Луната за просвета и проучване посредством Artemis. Знанията, добити на и към Луната, ще оказват помощ за изпращането на първите астронавти на Марс в бъдеще.

Участниците бяха определени след кандидатстване за присъединяване в програмата на НАСА през 2021 година Ето кои са четиримата членове на екипажа и двама аварийни членове:

Кели Хастън, пълководец
 Кели Хастън
Източник:

Кели Хастън

Хастън, регистриран член на Mohawk Nation of the Six Nations of the Grand River в Канада, е академик откривател с опит в построяването на модели на човешки болести. Тя е основател на новаторски планове, основани на стволови кафези, извличащи голям брой видове кафези за работа при неплодородие, чернодробни болести и невродегенерация.

Хастън получава бакалавърска степен по интегративна биология и магистърска степен по ендокринология от Калифорнийския университет, Бъркли, и докторска степен по биомедицински науки от Калифорнийския университет, Сан Франциско (UCSF) и Станфордския университет в Пало Алто, Калифорния. Там тя комбинира подходи, основани на животни и кафези, с цел да открие биологични недостатъци, свързани с безплодието. Следдокторантската работа на Хастън както в Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, по този начин и в институтите Гладстоун на UCSF се концентрира върху амиотрофичната латерална склероза.

Рос Брокуел, борден инженер
 Рос Брокуел
Източник:

Рос Брокуел

Брокуел от Вирджиния Бийч, Вирджиния, е строителен инженер и админ на публични действия. Работата му е фокусирана върху инфраструктурата, проектирането на здания, интервенциите и организационното водачество.

Брокуел получава бакалавърска степен по гражданско инженерство от Технологичния институт на Джорджия в Атланта и магистърска степен по аеронавтика от Калифорнийския софтуерен институт в Пасадена. Той има професионални документи от Съвета за зелено строителство на Съединени американски щати, Института за устойчива инфраструктура и е сертифициран комисар по планирането.

Нейтън Джоунс, медицински чиновник
 Нейтън Джоунс
Източник:

Нейтън Джоунс

Джоунс от Спрингфийлд, Илинойс, е сертифициран доктор по незабавна медицина, профилиран в предболнична и аскетична медицина. В момента работи като доктор по незабавна медицина, шеф по незабавна здравна помощ и тактически доктор в болница Springfield Memorial. Джоунс е доцент по незабавна медицина в Медицинския факултет на Южен Илинойс.

Той получава бакалавърска степен по молекулярна и клетъчна биология от Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн и докторска степен по медицина от Медицинския факултет на Южен Илинойс. Завършил е специализация по незабавна медицина в Медицинския лицей на Университета на Илинойс в Пеория.

Алиса Шанън, теоретичен чиновник
 Алиса Шанън
Източник:

Алиса Шанън

Шанън от Сакраменто, Калифорния, е здравна сестра с напреднала процедура в Медицинския център на Калифорнийския университет в Дейвис. Тя има мощен интерес към визуализацията на данни и потреблението на точни данни за възстановяване на резултатите за пациентите.

Първоначално Шанън е работила като преподавател в начално учебно заведение, преди да се върне в учебно заведение, с цел да доближи бакалавърска степен като здравна сестра. След като работи като записана здравна сестра по телеметрия, тя получава магистърска степен от UCSF като сърдечно-съдова клинична здравна сестра със компетентност генетика.

Тревър Кларк, авариен член на екипажа
 Тревър Кларк
Източник:

Тревър Кларк

Кларк от Таузънд Оукс, Калифорния, е старши основен инженер в галактическата и отбранителната промишленост. Той създава логаритми за машинно образование и дълбоки невронни мрежи за възстановяване на опциите на разширени сензорни системи с изкуствен интелект.

Кларк получава бакалавърска степен по електроинженерство от Академията на военновъздушните сили на Съединени американски щати и след дипломирането си е назначен като офицер от военновъздушните сили. Той получава магистърска степен по електроинженерство от Калифорнийския държавен университет, Фресно, до момента в който към момента е на дейна работа. Кларк се отделя от военновъздушните сили в чин майор.

Анка Селариу, авариен член на екипажа
 Анка Селариу
Източник:

Анка Селариу

Селариу е микробиолог в американския флот. Нейният опит обгръща откриването и производството на вирусни ваксини, предаването на приони, създаването на генна терапия и ръководството на планове за проучване на инфекциозни заболявания.

Селариу получава бакалавърска степен по лингвистика от Университета на Трансилвания, Румъния, бакалавърска степен по биохимия от Университета Монклер, Ню Джърси, и докторска степен по интердисциплинарни биомедицински науки от Университета Рутгерс, Ню Джърси. Тя също е приключила постдокторантска стипендия в Центъра за проучване на приони, Държавния университет на Колорадо във Форт Колинс.
 Симулираното местообитание на НАСА на Марс включва пясъчна кутия с червен пясък, с цел да симулира марсианския пейзаж. Районът ще се употребява за осъществяване на симулирани галактически разходки или „ Marswalks “ по време на аналоговите задачи.
Източник:

Симулираното местообитание на НАСА на Марс включва пясъчна кутия с червен пясък, с цел да симулира марсианския пейзаж. Районът ще се употребява за осъществяване на симулирани галактически разходки или „ Marswalks “ по време на аналоговите задачи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР