Върви един много сериозен общоевропейски процес на разделение между либералните

...
Върви един много сериозен общоевропейски процес на разделение между либералните
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: В девет държави в Европа ще влязат популисти

Върви един доста сериозен общоевропейски развой на разделяне сред демократичните политики, които досега управляваха Европа, и доста бързо възходящия популизъм и шовинизъм, който печели от ден на ден симпатизанти. Това сподели Милен Керемедчиев – политик и посланик в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ .

Роберт Фицо е политически хамелеон, който е на власт към този момент 4 мандата в Словакия, сподели дипломатът и изясни, че последната му акция, която го докара и до 4-ия му премиерски пост, е една извънредно гневна и внезапна акция, която оспорва позицията на Европейския съюз и НАТО по отношение на Украйна, което е очевидно и от слогана й: " Нито един патрон повече за Украйна “, както и че завладените украински територии към този момент са част от Русия.

" Този вид изказ по-скоро го вкара в ролята на популист и националист, тъй като той вмести в тая реторика и доста гневна антимигрантска тематика. Този коктейл съумя да притегли интереса и желанието на хората да гласоподават за него, “ сподели той, като добави и че нещата, които нагнетяват доста съществено обществено напрежение в Словакия, са свързани по-скоро с вътрешната политика, която Фицо постанова, като преодоляването на публичната телевизия и разпускането на профилираната прокуратура, поради което се провеждат и многохилядните манифестации срещу него. " Това е една симбиоза от външно политическа борба с Европа и вътрешнополитическа борба с демократичните и неолибералните хрумвания на Словакия, което евентуално докара и до атентата против него. “

По думите му сходен вид фигури, поддържащи национализма и популизма, ще влязат най-малко в 9 страни в Европа, а в останалите страни от Европейския съюз, тези партии и обединения ще бъдат втори или трети. " Проблемът е извънредно сериозен. Антимигрантската изразителност ще бъде водеща в предизборната акция за евроизборите, а втората тематика ще бъде за войната в Украйна. Тези тематики ще бъдат разломен миг сред обществата, “ разяснява Милен Керемедчиев, като добави, че доста деликатно би трябвало да се наблюдават и настроенията в Нидерландия, където е доста евентуално Вилдерс и Рюте да създадат една извънредно антимигрантски настроена коалиция. Това е доста рисково съгласно него, защото Нидерландия постоянно е била стожер на демократичните полезности в Европейския съюз.

" Тази вълна, която настава в Европа, ще докара до един доста фрагментиран Европарламент и единственото неразбираемо, което остава, е по какъв начин тези партии ще се координират между тях, “ което съгласно специалиста ще докара до мъчно съставяне на единна група и единно налагане на политики. По думите му в България се вижда същата обстановка – обществото е разграничено и политизирано по тематиките за миграцията и войната в Украйна.  

Между тези две тематики, разбунващи Европа, ловко се вклинява с европейската си обиколка и китайският ръководител Си Дзинпин. Представеното публично предложение на Китай в 12 точки за прекъсване на военните дейности и започване мирни договаряния сред Русия и Украйна слага и мощно стремежи от Франция въпрос Китай да вземе по-голямо присъединяване в отрегулиране на спора сред двете страни. По думите на Милен Керемедчиев  резултатите от изборите в Съединени американски щати евентуално ще доведат и до много по-различна политика на Съединени американски щати към Украйна, което ще предопредели и резултатите от възможни мирни договаряния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР