НАСА и Националната лаборатория на Айдахо обявиха събиране на идеи

...
НАСА и Националната лаборатория на Айдахо обявиха събиране на идеи
Коментари Харесай

САЩ ще строят АЕЦ на Луната

НАСА и Националната лаборатория на Айдахо оповестиха събиране на хрумвания за строителство на атомна станция на Луната, която би могла да стане самостоятелен от слънцето източник на сила за построяването на обитаема станция, оповестява Associated Press.

Американците имат намерение да построят такава АЕЦ до края на 20-те години, а събирането на хрумвания ще завърши на 19 февруари 2022 година Ръководителят на плана в лабораторията Себастиян Корбизеро акцентира, че сигурна и мощна сила на повърхността на Луната ще стане забележителна крачка в усвояването на Космоса от индивида.
" Хюстън, нямаме проблем "
Изучаването на психическите и физическите последици от тоталната изолираност – от рода на междупланетна задача – е обект на м...

Както твърди НАСА, устойчивото наличие на индивида на Луната ще разреши да се сложи идната цел – Марс. Смята се, че реакторът ще бъде основан на Земята, а по-късно ще бъде превозен на Луната. В системата ще влизат работещ на уран реактор; система, преобразуваща топлината в електричество; система за надзор на нагряването и разпределителна система. Мощността на АЕЦ би трябвало да бъде не по-малко от 40 киловата за 10 години.

Станцията би трябвало да се включва и изключва без човешко изпитание, да работи на борда на спускаем модул и да може да се придвижва. За последното изискване е конкретизирано, че реакторът би трябвало да се впише в параметрите на цилиндър с височина четири метра и диаметър шест метра.
Експеримент по реплика на полет до Луната стартира в Москва
Международен изолационен опит по подражаване на полет и кацане на луната - SIRIUS-21 - е стартирал в Москва в четвъртък, оповестява...

По-рано тази седмица пък представител на съветската галактическа организация Роскосмос съобщи, че през 2022 година ще стартира проектирането на съветска орбитална станция, за строителството на която Роскосмос е заделила средства. През април т.г. вицепремиерът Юрий Борисов съобщи, че Русия може да излезе от плана Международна галактическа станция (МКС) към 2025 година.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР