Нарушения в работата на 16 служители на МВР, сред които

...
Нарушения в работата на 16 служители на МВР, сред които
Коментари Харесай

Демерджиев: 16 полицаи са отговорни за убитите от каналджии МВР-служители в Бургас

Нарушения в работата на 16 чиновници на Министерство на вътрешните работи, измежду които и високопоставени полицейски шефове, открила инспекцията на вътрешното министерство след гибелта на двамата бургаски служители на реда, които починаха на 25 август т.г., откакто на основното кръстовище „ Трапезица " в Бургас върху тях връхлетя рейс с мигранти. Това разгласи в в Бургас служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той дойде, с цел да се срещне с околните на жертвите и персонално да им заяви резултатите от вътрешната инспекция в структурите на силовото ведомство.

В отчета на инспектората на Министерство на вътрешните работи са имената на шефа на Регионална дирекция Гранична полиция, началника на Гранично полицейско ръководство Малко Търново, шефа на ръководството в Малко Търново, негов заместител, както и шеф на ГПУ-Бургас. Допуснали са фрапантни нарушавания и ще си понесат отговорността. Повечето са отстранени все още, на следващия ден ще приключат дисциплинарните производства. Докладът от инспекцията на инспектората към Министерство на вътрешните работи към този момент е изпратен в прокуратурата “, разгласи министър Демерджиев.

Министърът посочи, че каналджиите са били арестувани ден преди нещастието и освободени. Намерени са край червен рейс, който е бил спрян – в него имало вода и останки от храна и е било явно защо е служел. Прекарали повече от час в гранично ръководство в Бургас и освободени ”, сподели Иван Демерджиев. В нарушаване на разпоредбите, документи за инспекцията служителите на реда не са съставили “.

„ Тези лица, които са забъркани в осъществяването на това закононарушение, са били открити и арестувани, в действителност импровизирано, предходния ден, били са освободени. И откакто са освободени, стигнали са до Харманли, взели са втори рейс, върнали са се тук и са направили това, което знаем всички. Не е подадена информация, която е трябвало и е могло да бъде подадена 17 минути преди случая. Подадена е 3 минути преди този момент и дейностите на двамата чиновници би трябвало да се третират в аспекта, че те са получили информация в последния миг, без да знаят какъв рейс се доближава към тях, без да знаят, че той не се подчинява на полицейските разпоредби, без да знаят, че се движи с висока скорост и е податлив да минава през служителите на реда, които се пробват да го спрат. “, уточни министър Демерджиев.

Министерство на вътрешните работи ще рапортува на прокуратурата и други случаи- те са за обири на пари и движимости от мигранти, осъществени от гранични служители на реда. Престъпленията са били засечени със специфични разследващи средства. „ Всички, които са направили сходни действия, ще бъдат открити, ще им бъдат наложени съответните санкции, само че апелирам да не забравяте, че има стотици чиновници на Гранична полиция, които доста съзнателно и тъкмо извършват отговорностите си, отдадени са на това, което вършат.

Министърът на вътрешните работи регистрира прогрес в битката с мигрантския напън. Над 200 производства са формирани против каналджии, сподели той. „ Състоянието в което открих Гранична полиция не беше по никакъв начин положително. Вярно, че сега тя стои по-добре, само че има още доста работа “, акцентира МВР-министърът.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР