Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси.Това заяви

...
Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси.Това заяви
Коментари Харесай

Костадинов: Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси

Нарушаването на Конвенцията от Монтрьо опонира на националните ползи.

Това съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов в декларация от трибуната на Народното събрание по отношение на думите на военния министър Тодор Тагарев, че “независимо от рестриктивните мерки на Конвенцията от Монтрьо България би трябвало да обезпечи опция на съдружниците да имат опция да ни оказват помощ в гарантиране на сигурността и защитата с разследващи средства и средства за дейно влияние, кинетично влияние тогава, когато това се наложи”.

" Миналата седмица лицето Тагарев, който в този момент е министър на защитата, си разреши да каже нещо, което има капацитета да провокира интернационален скандал. Лицето Тагарев си разреши да приказва за това, че би трябвало да си помислим по какъв начин да уплътним съюзническия военноморски капацитет в Черно море като се сътвори вероятно военноморска база на Съединени американски щати в България ", уточни ръководителят на " Възраждане ".

" Това, което беше казано, на процедура съставлява доста тежко нарушаване на интернационалното право, тъй като сега конвенцията " Монтрьо “ не разрешава наличието на каквито и да било непознати военни кораби за интервал по-голям от 21 дни ", акцентира Костадинов.

" Вкараването на непрекъснато ситуиран американски флот ще дезавуира конвенцията " Монтрьо “. Тагарев си разреши да каже, че от това няма да последва нищо, което не е правилно, тъй като към този момент черноморските страни са повече след раздробяване на Съюз на съветските социалистически републики. В сегашната обстановка, в която в черноморския басейн се води дейна война, вкарването на какъвто и да е непознат флот ще провокира напрежение ", безапелационен е Костадин Костадинов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР