Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит за

...
Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит за
Коментари Харесай

НС възложи на Сметната палата да извърши одит на „Български пощи“

Народното заседание разпореди на Сметната палата да извърши одит за сходство при финансовото ръководство на „ Български пощи “ ЕАД за интервала от 1 януари 2019 година до 30 април 2022 година. Решението беше взето единомислещо със 166 гласа " за " след разисквания по питането на народни представители от " Възраждане " към вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова по отношение на положението на " Български пощи " след хакерската офанзива.

Предвижда се одитът на сдружението да стартира от 23 май т. година и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния отчет да е 29 август т.г.

Първоначално се оферираше одитът да обгръща интервала от 1 януари 2020 година до 30 април т.г., само че по предложение на Благовест Кирилов ( " Българска социалистическа партия за България " ) обсегът беше уголемен с една година обратно. По предложение на Халил Летифов от Движение за права и свободи срокът за внасяне в Народното събрание беше продължен с един месец, с цел да се извърши подробен одит и да не се " претупва " дебатът по резултатите от тази инспекция.

Във ваше пълномощие е да възложите Сметната палата да извърши одит на " Български пощи ", обърна се вицепремиерът Калина Константинова към депутатите. Като принципал съм употребила всички правни механизми за инспекция на положението на сдружението, това е методът след това да бъде потърсена отговорност от съответните лица, уточни тя.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР