Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за училищното

...
Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за училищното
Коментари Харесай

Деполитизирането на училищното образование - на второ четене в НС

Народното заседание ще разиска окончателните промени в Закона за учебното и предучилищно обучение, с които се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения.

В програмата за последния работен ден преди великденската почивка на депутатите е планувано разискване и на промени в Закона за поощряване на заетостта и в Закона за публичните поръчки.

Промените в закона за поощряване на заетостта, импортирани от ГЕРБ, плануват основаване на електронен указател на хората в трудоспособна възраст, които нито учат, нито работят. Регистърът няма да е обществен и ще служи за потребностите на отрасловата Агенция, която дружно с локалните органи ще имат задължението да консултират  стопански неактивните българи, с цел да ги улеснят в намирането на работа.

В дневния ред е и първото четене на измененията в закона за публичните поръчки, с които от Движение за права и свободи оферират цялостна възбрана за така наречен инхаус поръчки и унищожаване на опцията за подписване на рамкови съглашения.

Като последна точка в програмата на депутатите е планувано разискване на план на решение, импортиран от ГЕРБ,  за основаване на краткотрайна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за планове, подписани от държавното управление за интервала от 12 май предходната година до 20 април.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР