Народното събрание реши на първо четене да се заложат минимални

...
Народното събрание реши на първо четене да се заложат минимални
Коментари Харесай

Фиксират минимални заплати за медиците

Народното заседание реши на първо четене да се заложат минимални заплати за медиците в лечебните заведения, съобразени с Колективния трудов контракт, като гласоподаваха единомислещо измененията в закона за здравното обезпечаване.

Депутатите записаха на първо четене и да се сътвори методика за финансиране на аптеки, които работят по контракт със Здравната каса в отдалечени, труднодостъпни региони или работят непрекъснато.

Друга смяна планува установяване на предпочитани за системата и достъпа до здравни грижи лечебни заведения, които да получат в допълнение финансиране от НЗОК по методика.

С гласуваните на първо четене промени в закона за здравното обезпечаване, импортирани от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “, се основават условия за осъществяване на целенасочена политика по районен достъп до действия от главния пакет, който се заплаща от Касата, като се подсигурява и обезпечаване на медицински личен състав в общини с кадрови дефицит.

Целта на измененията  e да се обезпечи достъпа на здравноосигурените лица в отдалечени и труднодостъпни райони и в общини, в които няма други лечебни заведения, както и до медикаменти и диетични храни.

За да влязат в действие измененията, би трябвало да бъдат подкрепени и на второ четене.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР