Народният театър Иван Вазов“ открива сезона с премиерата на пиесата

...
Народният театър Иван Вазов“ открива сезона с премиерата на пиесата
Коментари Харесай

Народният театър Иван Вазов“ открива сезона тази вечер с пиеса на Горки

Народният спектакъл „ Иван Вазов “ открива сезона с премиерата на пиесата на Горки „ Чудаци “ . С нея трупата ще означи и 150-ата годишнина от рождението на съветския класик.
Режисьор на спектакъла е проф. Красимир Спасов , който я слага на камерната сцена под името „ Чаровно лято с неизбежните му там неприятности ”.

„ Чудаци ” е осмата подред пиеса на Максим Горки и е измежду минимум познатите. След големия триумф на първите две – „ Еснафи ” (1901 г.) и „ На дъното ” (1902 г.), сложени на сцената на Московския живописен спектакъл, той задълго остава обаян от театъра и невероятната опция посредством сцената и актьорите да изкаже мислите си, да изрази митингите си, да види живи своите герои. Привлечен към театъра от А. П. Чехов, в ранната си драматургия Горки върви по следите на своя книжовен идол, като се отхвърля от комплицираната конспирация, от необикновените обстановки, от ефектните стълкновения, а споровете зреят в ежедневното течение на живота.

В своите „ Чудаци ” Максим Горки слага казуса за изменчивата природа на човешките усеща в непрекъснато изменящите се прочувствени и житейски обстановки, в които индивидът попада.
В функциите влизат Дарин Ангелов, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Пламен Димов, Параскева Джукелова, Добринка Станкова, София Бобчева, Христо Терзиев, Сава Драгунчев и Цветомира Даскалова.
Чуйте какво описа пред Радио София за своя прочит на „ Чудаци “ режисьорът проф. Красимир Спасов .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР