Народният театър Иван Вазов обяви началото на проекта Зад завесата.

...
Народният театър Иван Вазов обяви началото на проекта Зад завесата.
Коментари Харесай

Всеки понеделник зад завесата: Актьори показват тайните на Народния театър

Народният спектакъл " Иван Вазов " разгласи началото на плана " Зад завесата ". В сезона, в който трупата отбелязва 170-годишнината от рождението на своя патрон Иван Вазов, с изключение на особено подготвените гидове от театъра, някои от разходките ще се водят и от обичани артисти от трупата на театъра.

Инициативата стартира на 4 ноември, всеки понеделник сред 10:00 и 13:00 ч.

Както Българска телеграфна агенция заяви, театърът отваря вратите си заради големия интерес от страна на публиката. В рамките на едночасовите културно-опознавателни разходки посетителите ще имат шанса да видят сцените, механизацията, красивите фоайета, ателиетата, където се създават декори, част от реквизита за спектакли, да надникнат в гримьорните, където актьорите се приготвят за представления, както и в дрешника, където се съхраняват костюми от настоящи и минали представления. Това ще бъде съчетано с богат роман за предишното и сегашното на театъра, който съществува като независим град с повече от 250-те си щатни и гостуващи артисти, и съвсем толкоз механически и административен екип.

В проектите за развиване на акцията " Зад завесата " е и организирането на тематични разходки - с акцент върху историята, театралните ателиета, атрибут и костюми, както и обиколките, наречени " Да влезеш в кожата на... ", които ще са отдадени на съответни артисти и персонални срещи с тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР