Народният представител от Обединени патриоти и бивш кмет на Пловдив

...
Народният представител от Обединени патриоти и бивш кмет на Пловдив
Коментари Харесай

Славчо Атанасов съветва Иван Тотев да отпуши блокадата на Пловдив

Народният представител от " Обединени патриоти " и някогашен кмет на Пловдив Славчо Атанасов прикани пловдивския кмет Иван Тотев да премисли решението си и да отвори пловдивския бул. " Цар Борис Трети Обединител " . Това стана ясно от позиция, изпратена на 27 декември вечерта от Атанасов.

" От това решение всички сме пострадали - и жителите, и ръководещите . Днес се видя, че градът е изцяло блокиран - цялостен безпорядък, километрични тапи, изнервени водачи на коли и пасажери ", написа депутатът и някогашен кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

" Да, значимо е, Пловдив да открие уместно семейството си на Европейска столица на културата. Но е значимо и това да стане като се обезпечи естественото действие на града ни. А през днешния ден се видя, че това не е по този начин. Положението на транспортна обсада, не може да продължи до 17 януари . Сега към момента са празнични дни - доста хора са слели почивките си и не са в Пловдив, учениците не са на учебно заведение. Какво ще стане след 2 януари? Когато хората са завърнат на работа? Когато учениците тръгнат на учебно заведение ", пита Атанасов.

Той е безапелационен, че затварянето на булеварда вреди както на жителите, по този начин и на бизнеса .

" Не единствено това - даже и при естествени условия, въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в страната . Замисляме ли се при тези километрични опашки от коли през днешния ден какво дишаме?

Призовавам регионалният шеф и КАТ също да се намесят съгласно пълномощията си. Така, че да не се стига на процедура до обсада на придвижването в града ", написа в позицията си националният представител от Обединени патриоти.

" Отново ще повторя - тук не става дума за опълчване, а за намирането на общо положително решение. Днешният ден сподели, че имаме потребност от това решение. И господин Тотев има опция - може да реалокира построяването на арката и откриването на Европейска столица на културата пред паркинга на хотел " Тримонциум " , да вземем за пример. Може да го направи на паркинга пред зала " Колодрума ". Или на Гребната база ", предлага някогашният градоначалник.

Той е убеден, че където и да бъде арката, пловдивчани ще отидат . " За всички нас откриването на Европейска столица на културата е знаменателно събитие. Но, в случай че го направи на тези места, ще избегне затварянето на основен бул. и на процедура блокирането на града. Така, както би направил един добър управленец ", поучава другарски Славчо Атанасов своя правоприемник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР